27 / 04 / 2024

PTT KPSS şartsız 10 bin personel alımı: PTT personel alımı başvuru ilanı var mı?

PTT KPSS şartsız 10 bin personel alımı: PTT personel alımı başvuru ilanı var mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından personel alımı detayları merakla sorgulanıyor. PTT KPSS şartsız 10 bin personel alımı: PTT personel alımı başvuru ilanı var mı? İşte detaylar...



Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından personel alımı yapılıp yapılmayacağı gündemde sorgulanmaya devam ediyor. PTT'de çalışmak isteyen vatandaşlar, "PTT personel alımı yapıyor mu, PTT personel alımı şartları neler?" sorularına yanıt arıyor.

PTT personel alımı başladı iddialarından sonra kurumda görev almak isteyen kişiler başvuru formu ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, dağıtım personeline, gişe memurluğundan kadar birçok alanda istihdam seçeneği olan PTT’de personel alımı olacak mı? PTT 2023 personel alımı başvuru formu var mı?

Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında PTT’nin çok sayıda personel alımı yapmaya başladığı iddiaları sonrasında kurum bünyesinde görev almak isteyen adaylar başvurulara dair detayları araştırmaya başladı.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU VAR MI?

CNNTürk'te yer aland etaylara göre, Kurumdan personel alımına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Aynı şekilde kamu personel alım ilanları arasında da PTT’ye personel alımı yapıldığına ilişkin bir ilan yer almıyor. Bu sebeple PTT personel alımı iddiaları şimdilik gerçeği yansıtmıyor. 

Önümüzdeki günlerde PTT tarafından gerçekleştirililecek olası duyuru olması halinde alım yapılabilir. Bu nedenle düzenli olarak kurumun resmi hesapları takip edilebilir ve buradan yapılacak duyurular dikkate alınabilir.

PTT KPSS şartsız 10 bin personel alımı: PTT personel alımı başvuru ilanı var mı?

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

PTT'de işe alınacak personel güncel şartları henüz açıklamadı. Ancak genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi çerçevesinde bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36  yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, irtikâp, hırsızlık, sahtecilik, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, edimin ifasına fesat karıştırma, ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık, cinsel saldırıda bulunma, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zorla fuhuşsa sevk etme, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu ya da uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak.

Öğretmen, doktor, hemşire, polis maşları kaç TL olacak? Memurlara flaş zam haberi! Şimdi bu rakamlara bakın!

Son Dakika Gazi Konut kura sonuçları açıklandı! Gaziantep Güneyşehir 2. etap isim listesi sorgulama!

Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları yeni aya nasıl başladı? 1 Ekim altın fiyatları..


Geri Dön