18 / 05 / 2024

PTT'den 2.500 TL'yi hemen çekeceksiniz! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Başvurusu onaylanan alacak!

PTT'den 2.500 TL'yi hemen çekeceksiniz! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Başvurusu onaylanan alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara 900 lira ile 2.500 lira arasında ödeme yapıyor. Peki destekten kimler faydalanacak? İşte detaylar...



Doğalgaz desteğini alanlar "Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yatacak?" Sorusuna cevap arıyor. Aile Bakanlığı tarafından dar gelirlilere yapılan ödemeler, ısıl harita baz alınarak belirlenen tutarlarla iki dönemde veriliyor.

DOĞALGAZ YARDIMI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamkta zorluk çeken vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz yardımı veriyor.

Bu senenin son 3 ve yeni senenin ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, senenin son 3 ayı için planlanan ödemeler dar gelirlilerin hesaplarına yatırıldı.

Bir sonraki doğal gaz ödemesinin ise Şubat ayı içinde hesaplara yapılacak.

 PTT den 2.500 TL yi hemen çekeceksiniz! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Başvurusu onaylanan alacak!

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Dar gelirli hanelere verilen doğalgaz yardımı Isıl harita baz alınarak belirlenerek yıllık 900 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. T.C. kimlik no ve şifre ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapanlar kimliklerini doğrulayarak başvurularını yapabilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına aktarılıyor. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanıyor.

Aile Bakanlığı duyurdu! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam müjdesi! Şubat yeni ay ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çiftçiler dikkat! Fındık fiyatlarında sert yükseliş! Serbest piyasada fındık ne kadar oldu? İl il fındık fiyat listesi..


Geri Dön