19 / 05 / 2024

PTT'den 2.604 TL ödeme! Hesaplar hemen kontrol edilsin!

PTT'den 2.604 TL ödeme! Hesaplar hemen kontrol edilsin!

PTT’den başvuru yapanlara 2.604 TL ödeme hesabınızda. Hemen hesaplarınıza bakın. İşte detaylar!



Devlet destek ödemeleri Mayıs ayına girilmesi ile de devam ediyor. Dar gelirli olan hanelere dair yapılan ödemeler çerçevesinde yeni yapılacak olan destek ödemeleri de merak konusu oldu. İhtiyaçlarını zar zor karşılayan kişiler için farklı kalemlerde ödeme yapılırken son yapılan açıklama ile 868 TL ödeme yapılacağı da belirtildi.

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Geliri olmayan ya da çok az gelire sahip olanlara devlet tarafından yapılan ödemeler sürüyor. Devlet destek ödemesi adıyla yapılan ödemelerden biri de 65 yaş aylığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapılan ödemeler çerçevesinde vatandaşlardan istenen bazı kriterler bulunuyor. İşte 65 yaş aylığı için istenen başvuru şartları şöyledir;

  • Başvuru yapacak olan kişilerin 65 yaşını doldurmuş olunmalıdır,
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık alınmıyor olmalıdır,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödememesi gerekir,
  • Muhtaçlık sınırının altında bir gelire sahip olunmalıdır,
  • Gelir durumunun Valilik veya Kaymakamlık tarafından tespit edilmesi gerekir,
  • Başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar en yakın kaymakamlık ya da valiliğe başvuru yapabileceği kaydedildi.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

65 yaş aylığı alabilmek için ilk önce belirtilen şartları yerine getiriyor olması gerekmektedir. Kriterleri sağlayan kişilerin başvuru yapması halinde ödemeler 3 ayda bir düzenli olarak yapılmaktadır. 65 yaş aylığı ödemeleri 1 yıl içinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında üçer ay dönemlerde hesaplara yatırılıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR!

65 yaş aylığı hesaplamaları asgari ücret göz önüne alınarak yapılıyor. 2023 yılında asgari ücrete yüzde 54,66 oranında yapılan zamdan sonra maaşlar da 8.506 TL olarak ödenmeye başlandı. Asgari ücrete yapılan zamlar bağlamında 65 yaş aylığı da zamlanan kalemler bulunuyor. Yapılan zamlar ile birlikte 2023 yılında 65 yaş aylığı alacaklara 2,604 TL ödeme yapılacak. Ödemeler 3 ayda bir olmak üzere düzenli olarak yatırılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön