30 / 04 / 2024

PUBG severlere kötü haber! Erişim engellenebilir

PUBG severlere kötü haber! Erişim engellenebilir

Son yıllarda en çok oynanan ve çok sevilen PUBG ve Call of Duty hayranlarına kötü haber. Batı dünyasına erişimi kapatılabilir.



Tencent Games, Çin merkezli bir oyun yapımcısı ve yayıncısıdır. Tencent, dünya çapında birçok popüler oyunu üretir ve yayınlar,  bunlar arasında League of Legends, PUBG, Fortnite, Call of Duty gibi popüler oyunlar bulunmaktadır. Ayrıca Tencent, mobil oyunlar,  PC oyunları, araba oyunları, sanal gerçeklik oyunları, sosyal oyunlar gibi farklı türlerde oyunlar üretmektedir. Tencent, oyun endüstrisinin önde gelen şirketlerinden biridir ve Çin'de ve dünya genelinde milyarlarca oyuncuya hizmet vermektedir


Teknoloji oku sitesinden Ahmet Şen'in haberine göre, Oyun camiası için artık üç ayaklı bir yapıda demek hiç de hatalı olmayacaktır.  Konsollar, bilgisayarlar ve akıllı telefonlar olarak sayılabilecek bu ayaklar için hala en önemlisi konsollar gösterilse de yakın zamanda bu durum farklı bir yöne evrilebilir. Öyle ki bir taraftan akıllı telefonların gelişirken diğer taraftan ise mobil oyunlara yapılan yatırımlar artıyor. Eğer bu şekilde devam ederse, yakın zamanda en popüler oyun cihazı olarak akıllı  telefonları göstermek hiç de zor olmayacaktır.

PUBG severlere kötü haber! Erişim engellenebilir

İşte oyun sektörünün bu denli hızlı büyümesinin en önemli sebeplerinden ikisi olan PUBG ve Call of Duty: Mobile yönünde oldukça can sıkan bir  hadise yaşanıyor. Bilindiği üzere bu iki oyunun dağıtıcısı olan Tencent Games, Çin merkezli bir şirket. Yayılan son bilgiler ışığında ise Çin hükümeti Tencent Games’in %1’lik hissesini almak istiyor.


Geri Dön