Kent Haberleri

Pusuda bekleyen altın esti gürledi! Herkes elindekileri şimdi bir kenara bıraksın! Hemen altına bakın

Pusuda bekleyen altın fiyatları ABD Hazine tahvillerinde yaşanan düşüş sonrasında jeopolitik risklerin artması ile esti gürledi. Altın fiyatları son 3 haftanın en yüksek rakamlarına ulaştı. Herkes elindekileri şimdi bir kenara bırakıp altına baksın... Altın fiyatları bugün resmen esti gürledi

Pusuda bekleyen altgın fiyatları , ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün etkisi ile faiz artırımına giden başlıca merkez bankalarının baskısını dengeleyerek üç haftanın rekorunu kırdı. Altın fiyatları bugün resmen esti gürledi. 

Altın fiyatları iki haftalıka aradan sonra yeni hafatya yükselişle başladı. Ons altın yeni güne 1700 doların üstünde başlarken gram altın 1,000 TL seviyesini geçti. Altın fiyatlarında yaşanan bu yükselişte dolar endekisinin güç kaybetmesi etkili oldu. Tahvil faizlerinin küresel anlamda geri çekilmesi ile gerçekleşen hızlı yükselişin ardından altın fiyatları rekor kırdı.

ALTIN ESTİ GÜRLEDİ

Jeopolitik risklerin artması değerli metal olan altının yükselmesini sağladı. Altın resmen bugün esip gürledi. 

Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı alması da gerilimi artıran diğer önemli gelişmeler arasında yer alıyor.  Bu gelişmelerin etkisiyle piyasalarda güvenli limana olan talep arttı ve altın fiyatları fırladı.

Öte yandan finansal piyasalardaki risklerin artması da altın fiyatlarını destekledi.

 

ALTIN FİYATLARINDA RİSK DEVAM EDİYOR

TD Securities emtia stratejisti Bart Melek altın fiyatları ile ilgili değerlendirmesinde, “Güçlü verilerin ileride daha agresif bir Fed faiz yoluna işaret etmeye devam etmesi nedeniyle sarı metal ekim ayına risk taşımaya devam edecek” dedi.

Yatırımcılar merkez bankası para politikasının seyri hakkında daha fazla ipucu elde etmek için gözler cuma günü açıklanacak ABD istihdam verilerine çevrildi. 

Bu beklenti altının önümüzdeki günlerde oynak bir seyir izleyebileceğini gösteriyor. Uzmanlar verilerin güçlü gelmesi halinde altın için negatif etki doğurabileceğini söyledi.

İktisatbank Günlük Bülten’de: “Günlerdir artan jeopolitik riskler ile pusuda bekleyen altın, dün 1685 dolar seviyesinde bulunan teknik direnç seviyesinin üzerine yükseldi. Haftalık kapanış müsade ederse, daha da yukarıda 1760 dolar seviyesi radar menziline girebilir.'' ifadelerine yer verildi.

GRAM ALTIN VE ONS ALTN SON DURUM

Dün oıns altın 1660 doların üzerini görmesi ile gram altın 1,000 TL'den fiyatlandı. Bugün ise gram altın 1028 TL'den işlem görürken ons altın 1707 dolar oldu.

Gram altın birden 500 TL yükselecek! Uzman isimden hiç duyulmamış tahmin geldi! Net tarih verildi! Herkes hazır olsun

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde 1 gram bile altını olanlar hemen bakın! 4 Ekim 2022 altın fiyatları 

Altın 1000 TL'nin üzerine çıktı! Analistler bundan sonraki durağını açıkladı, kaçırmak istemeyenler tıklasın