02 / 05 / 2024

Putin'in sarayı için iş insanı Arkadi Rotenberg'dan açıklama!

Putin'in sarayı için iş insanı Arkadi Rotenberg'dan açıklama!

Rus muhalif Aleksei Navalny tarafından ortaya çıkan saray ifşası sonrasında Rus insanı  Arkadi Rotenberg saraya ilişkin açıklamada bulundu.



Rus muhalif Aleksey Navalni’nin gözaltına alınmasından sonra YouTube üzerinde yayınlanan ve özel bir internet sitesi ile birlikte bütün dünyaya ifşa edilen “Putin’in milyar dolarlık sarayı” ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Navalni, Rus lidere yakın iş insanları tarafından satın alınan arazi ve inşa edilen saray ile ilgili açıklamayı Putin’e yakın iş insanı Rotenberg'in yaptığını iddia etti.

Putin in sarayı için iş insanı Arkadi Rotenberg dan açıklama!

Putin’e hediye edildiği öne sürülen arazi ve saray ile konuşan Rotenberg, “Burası benim. Birkaç yıl önce kreditörlerle anlaşma yaparak bu araziyi satın aldım. Burası 1-2 yıl içinde tamamlandıktan sonra otel olarak faaliyete girecek” dedi. 2014’ten beri ABD’nin yaptırım listesinde bulunan Rotenberg, Putin’in çocukluk arkadaşı ve judo partneri olarak tanınıyor.

Rusya lideri Putin'e en yakın isimlerden olan Rotenberg'in aynı zaman içerisinde bölgede farklı yatırımlar da düşündüğünü söyleyen sözcü, “Çalışma dikkatli, verimli ve profesyonelce yapılıyor. Umarım otelin inşaatını birkaç yıl içinde tamamlarız. Rusya içerisinde turizm için yüksek bir talep var ve aynı zamanda konaklamada eksiklik var. Bu nedenle bu tür yatırımlara devam edilecek” şeklinde konuştu.
 

Putin'in Sarayı denilen Gelencik'teki tesisin otel olduğu öğrenildi!

 

 


Geri Dön