Genel

Ramazan Kumova: Şehir içine yöneliyoruz!

Eroğlu Yapı'nın eski CEO'su Ramadan Kumova, İttifak İnşaat'ın patronu Muammer Saka ile FER Yapı'yı kurdu. Bahçelievler'de Boyner Grubu ile ortak bir proje geliştirdiklerini belirten Kumova, "Hep şehir içine yöneleceğiz. İstanbul ç

Birbiri ardına inşa edilen konut projeleri İstanbul'un kentsel sınırını fazlasıyla genişletti, insanlar sakin bir yaşam için şehir merkezinden uzak bölgelere taşındı. Ancak son dönemde, bu düşüncenin yerini 'Şehre dönüş' planlarına bırakması sık karşılaşılan bir durum oldu. İşte bu kitle için kent merkezinde daha çok proje geliştirilmesi gerektiğini gören yatırımcılar da kolları sıvadı. Eroğlu Yapı'nm eski CEO'su Ramadan Kumova söz konusu yatırımcıların başında geliyor. 2009'da kendi şirketi FER Yapı'yı kuran, Nisan 2010'da da ittifak Inşaat'm Başkanı Muammer Saka ile ortak olan Kumova, "Bahçelievler ve Kartal'da projelerimiz var. Sonrasında hep şehir içine yöneleceğiz, istanbul'da dışarıya çok çıkıldı, insanlar kent hayatından kopmanın, artan trafiğin sıkıntılarını yaşıyor. Şehir içine dönmek için proje arıyorlar. Arsa üretmek çok zor ama biz bunun için çalışacağız" diyor.

ALTINYILDIZ FABRİKASINDA KONAK VE OFİSLER YAPACAK

FER Yapı'nm Bomonti'deki projesinde Sinpaş ile de hasılat paylaşımı anlaşması yaptığını hatırlatan Kumova. Boyner Grubu ile yeni bir ortaklık kurduklarını söylüyor. Kumova, yeni projeyi şöyle anlatıyor: "Boyner'in Starcity Alışveriş Merkezi'ne komşu, 70 dönüm bir arazi. Altmyıldız'm fabrika arazisi. En az 100 milyon dolarlık bir yatırımla, ön tarafında rezidans ve ofis, arkasında konaklar yapacağız. Nisan 2011'de satışa çıkarız, işletmecilerden otel talebi de geliyor."
Habertürk/Menekşe ATASELİM