14 / 05 / 2024

Ramstore, Kazakistanda 23. mağazasını açtı!

Ramstore, Kazakistanda 23. mağazasını açtı!

Migros Grubunun uluslararası alanda tanınan markası Ramstore, Kazakistandaki 23ncü mağazasını Almaatada bulunan Sputnik Alışveriş Merkezinde (AVM) açtı



Kazakistan ve Makedonya olmak üzere 2 ülkede faaliyet gösteren Ramstore zincirinin 28inci halkası, Migros Grubunun yurtdışında en fazla mağazasının bulunduğu Kazakistanda uğur getirmesi için 11.11.2011 tarihinde saat 11.11de kapılarını açtı.

Almaatada 12nci şube

Ramstore Sputnik ile birlikte Kazakistandaki Ramstoreların sayısı 2 hiper ve 21 süpermarket olmak üzere toplam 23e ulaşırken, Almaata şehrinde 2 hipermarket ve 10 Ramstore olmak üzere toplam mağaza sayısı 12ye yükseldi. 2 bin 432 metrekarelik satış alanına sahip, 80 kişiye istihdam sağlayan Ramstore Sputnik AVM mağazasında 10 kasa hizmet veriyor. Mağazada kuru gıda, sebze meyve, şarküteri, fırın, meze ve balık reyonları ile birlikte binlerce kalem ürün bulunuyor.

Yatırımları ikiye katladı

Ramstore, 1999 yılından itibaren Kazakistanda açtığı mağazalarla, bu ülkede lider konumda bulunuyor. Son olarak Deloitteun Planet Retail ile birlikte hazırladığı Gizli Kahramanlar: Perakende Pazarının Geleceği adlı raporda da vurgulanan Migrosun Kazakistan pazarındaki başarısı, grubun bu ülkede açtığı yeni mağazalar ve yaygınlaşma stratejisiyle devam ediyor. Raporda Migros Grubunun sadece 2010 yılında bu ülkedeki yatırımlarını ikiye katladığına, Almaatada Kazakistanın en büyük hipermarketini hizmete açtığına dikkat çekiliyor. Kazakistanda Migros Grubuna bağlı Ramstore mağazalarından 12si Almaata, 5i Astana, 2si Aktauda bulunurken, Karaganda, Çimkent, Uralsk ve Atrau da mağaza yer alıyor.
Hürriyet


Geri Dön