Teknoloji

Rapor yayınlandı! Chromebook Gönderileri 2022'de çakıldı! 

Bir gün küresel elektronik gönderileri hakkında bazı güzel haberler paylaşacağız. Ne yazık ki bugün o gün değil. IDC, 4. Çeyrek ve 2022 yılının tamamı için dünya çapındaki tablet ve Chromebook sevkiyat raporunu yayınladı ve sonuçlar, akıllı telefon sevkiyat raporlarında gördüğümüzden çok da farklı dAncak, sevkiyatlar pandemi öncesi seviyelerin oldukça üzerinde kaldığı için o kadar da kötü değil

Rapora göre tablet pazarı, iki yıllık etkileyici büyümenin ardından yıldan yıla %3,3'lük bir düşüşe tanık oldu. Ancak, sevkiyatlar pandemi öncesi seviyelerin oldukça üzerinde kaldığı için o kadar da kötü değil. Chromebook sevkiyatları ise aksine, 2022'nin 4. çeyreğinde daralmaya devam etti ve toplam sevkiyatlar yıldan yıla %24,3 düşüşle 3,6 milyon adede ulaştı.

Tüm yıl için toplam sevkiyatlar, 2021'de %180,5'lik sigmoid bir büyümenin ardından 2022'de %48 düştü.Beklendiği gibi, Apple ve Samsung tablet pazarına liderlik etmeye devam etti. Cupertino şirketi, 2021'in 4. çeyreğine kıyasla pazar payında yüzde on artışla zirvedeki yerini koruyor.

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi

Büyüme yavaşlasa bile Microsoft, Amazon'da kazanmaya devam ediyor

Android 14 özellikleri nedir! İşte yeni güncellemeyi alacak telefonlar