08 / 05 / 2024

Recep Akgün: Emlak piyasasında kargaşa yaşanıyor

Recep Akgün: Emlak piyasasında kargaşa yaşanıyor

Recep Akgün, "Türkiye genelinde kayıtlı olan emlakçı sayısından 2 misli daha fazla korsan emlakçı var" dedi

 



İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Genel Başkanı Recep Akgün, emlak piyasasında ciddi kargaşa yaşandığını iddia ederek, "Türkiye genelinde kayıtlı olan emlakçı sayısından 2 misli daha fazla korsan emlakçı var" dedi.

Akgün, Kaya Prestige Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, emlak sektörünün henüz yasal bir statüye kavuşamadığını, sıkıntılar yaşandığını belirtti. "Emlak Müşavirliği yasasının 1960'lı yıllardan bu yana çıkamadığını, çeşitli sebeplerle rafa kaldırıldığını" ifade eden Akgün, şunları kaydetti:

"Emlakçılar kendi kanunlarını kendileri koymaya ve yasal boşlukları doldurmaya başlamışlardır. Yaşanan sıkıntılar, bankalar gibi bazı kurumların ve tüketicilerin dikkatinden kaçmamış ve fırsata dönüştürülmüştür. Hiç emek sarf etmeden emlakçılık yapmaya çalışan bir çok insan da emlakçılığı bırakıp, ofisi kapatıp cep telefonu ve internet siteleri üzerinden korsan emlakçılığa başladı.

Bu işi yapan korsan emlakçı sayısı ciddi boyutlara ulaştı. Türkiye genelinde kayıtlı olan emlakçı sayısından 2 misli daha fazla korsan emlakçı var. Kayıtsız ekonomi oluşturulmaktadır. Korsan emlakçıların en büyük destekçileri kapıcılar, apartman yöneticileri, muhtarlar, avukatlar, bakkallar, manavlar ve mesleği emlak
komisyonculuğu olmayan başka meslekle iştigal edenlerdir."

Korsan emlakçılık yapanların suç işlediğini söyleyen Akgün, yakalanmaları halinde büyük rakamlarda vergi cezalarıyla karşı karşıya kalacaklarına dikkati çekti.
AA


Geri Dön