28 / 04 / 2024

Recep Altepe'nin kentsel dönüşüm çözümü emsal artışı!

Recep Altepe'nin kentsel dönüşüm çözümü emsal artışı!

Başkan Altepe, "Kentin potansiyelinin aktif olarak kullanılabilmesi noktasında kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor. Bize başvuran birkaç siteye belediye meclisinde karar alarak yüzde 50 emsal artışı sağladık. " dedi.



Bursa'nııı sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir şehir olduğunu belirten Başkan Altepe, "Kentin potansiyelinin aktif olarak kullanılabilmesi noktasında kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor. Deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kaçınılmaz olan kentsel dönüşüm probleminin imar planlarında emsal artışına gidilerek çözülebileceğini düşünüyoruz. Bize sunulan her akıllı projeyi destekliyoruz. Turizm alanında yatırımcıları 'emsal artışına giderek' birbirinden nitelikli konaklama tesisleri yapmaya teşvik ettik. Başarılı sonuçlar aldık.  Kentsel dönüşüm yapılabilmesi için vatandaş da duyarlı ve istekli olmalı, müteahhitler de artı değer sağlayabilmeli. Eğer bu şekilde hareket edilirse, yerel yönetim olarak her türlü kolaylığı sağlarız ve dönüşüm mümkün hale gelir. Bursa'mız estetik bir görünüme, vatandaşımız da nitelikli sosyal konutlara, donatı alanlarına kavuşur." dedi. 


"HAYATLAR SÖZ KONUSU" 

Riskli bölgede oturan site sahipleri ve mahallelinin kentsel dönüşüm için kendilerine proje sunmaları halinde desteğe hazır olduklarını belirten -Altepe şöyle konuştu: "Bize başvuran birkaç siteye belediye meclisinde karar alarak yüzde 50 emsal artışı sağladık. Bu konuda kendi aralarında anlaşarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm kararı çıkartan Nilüfer Sitesi, önemli bir örnektir. Böylece riskli yapılar yıkılıp sağlam şekilde yeniden inşa etmek mümkün oluyor. 

2007 yılından beri 8 yıldır, turizm tesislerine emsal artışı sağlıyoruz. Bunun sonucunda da Bursa kazandı. Bugüne kadar olmayan 5 yıldızlı otellerin hepsi emsal artışı sayesinde yapıldı. Eğer bunu gerçekleştinııeseydik, turizm kentinde turistik tesis olmayacaktı. 

Aynı yolu deprem riski taşıyan site ve apartmanlar için de izleyebiliriz. İstiyoruz ki benzer yolu riskli tüııı yapılar için uygulayalım. Konutlarımız sağlıklı hale gelsin. Burada hedef, binalarını kendi imkanlarıyla yenileyeıııeyen mülk sahiplerinin önünü açmak. 

Bunu yapabilirsek, riskli binada oturmak zorunda kalan binlerce insanımızın hayatını garantiye alınış olacağız. 

Riskli bölgelerde oturanlar, site yönetimleri ve inşaat firmaları üzerinde çalıştıkları projeleri bize getirsinler. Biz de sonuçlandıralım." 


"DESTEK OLMAK İSTİYORUZ"

Çürük binaları ortadan kaldırmanın tek yolunun kentsel dönüşüm olduğunu anlatan Altepe, "Kentsel dönüşümde rant oluıaz. Burada tek kazanan vatandaştır. Bursa, özellikle 17 Ağustos 1999 depreminden sonra oldukça sıkıntılı yapı stoğuyla karşı karşıya kaldı. Bu da insan hayatı ve can güvenliğini ciddi boyutlarda tehdit etti. Tek hedefimiz var, insan hayatını kurtarmak ve insanlara bu konuda destek olabilmek. Bu bir ticari iş değil. 

Can güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. 

Bu uygulamaya itiraz edenler, varın yaşanabilecek olumsuzlukların da muhatabı olurlar. Bursa deprem kuşağında. Deprem gelmeden bu imkanları değerlendirmemiz gerek. 

Çözüm emsal artışı yoluyla kentsel dönüşümdür. Bunun dışında çözümümüz yok" şeklinde konuştu. 



Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön