07 / 05 / 2024

Recep Bozkurt 2015 yılındaki çalışmaları değerlendirdi!

Recep Bozkurt 2015 yılındaki çalışmaları değerlendirdi!

2015 yılında her alanda önemli çalışmalara imza atan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 2015 yılını değerlendirdi.



2015 yılında araç filosu başta olmak üzere önemli çalışmaların hayata geçirildiği büyük projelerin startının verildiği Şuhut Belediyesinde çalışmalar bunlarla da kısıtlı kalmadı. Değerlendirme öncesinde Tüm hemşehrilerinin 2016 yılını tebrik eden Başkan Bozkurt, 2016 yılında herkese mutluluk ve sağlıklı bir yıl temenni etti.


ŞUHUT-KART HAYATA GEÇİRİLDİ


2015  yılını değerlendiren Başkan Bozkurt, “Şuhut Belediyesi olarak 2015 yılında yatırım ve proje çalışmalarına ağırlık verdik. Başta Mezbaha Projemiz olmak üzere bazı projelerimizde inşaat çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kapalı Pazaryeri gibi önemli bazı projelerimizde de proje çalışmalarımız sürüyor” dedi. Başkan Bozkurt, 2015 yılında  ŞUHUT-KART’ın hayata geçirildiğini de hatırlatarak, Şuhut-Afyonkarahisar arası taşımacılık yapan tüm araçlarda ŞUHUT-KART’ın geçerli olduğunu ifade etti. Günümüz teknolojisini yakalamak adına 2015 yılında Şuhut Belediyesi olarak önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Bozkurt, Belediye Hizmet binası içerisinde tüm bilgisayar altyapısının ve kullanılan teşrifatın da yenilendiğini bu çalışmaların genel olarak Belediye Bünyesinde yapıldığının altını çizdi.


2016’DA E BELEDİYECİLİK BAŞLAYACAK


Yapılan altyapı çalışmaları sayesinde 2016 yılında E-Belediyecilik ile Şuhut halkını buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Bozkurt, “İnşallah 2016 yılı içerisinde Belediyemiz hizmetlerine vatandaşlarımız Belediyemiz internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Bu sayede Belediyemizle ilgili iş ve işlemlerini buradan çözüme kavuşturabilecek özellikle zamandan büyük ölçüde tasarruf etmiş olacaklar” dedi. Başkan Bozkurt, 2016 yılı içerisinde hayata geçirilecek internet bankacılığı, banka şubeleri ve belediyenin internet sitesi üzerinden tahsilat işlemlemleri için altyapı çalışmalarının da 2015 yılı içerisinde tamamlandığını belirtti.


“YENİ HALI SAHA VE SOSYAL TESİS YOLDA”


Başkan Bozkurt, proje çalışmaları devam eden ve Spor Toto Başkanlığından da sunulan proje neticesinde destekte alınan Kapalı Halı Saha ve Sosyal Tesis projesi ile alakalı da bilgiler verdi. Başkan Bozkurt, vatandaşlarımızın daha güzel ve rahat vakit geçirebileceği spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği güzel bir alan kazandırmak adına hazırladıkları projenin Şuhut’a yakışır bir tesis olacağının altını çizdi. Toplam 5.000m2 alana sahip olacak olan tesisin  2016 yılında proje çalışmalarının tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor.


“ARAÇ FİLOSU SÜREKLİ GENİŞLİYOR”


Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt 2015 yılında Belediye araç filosunu genişletmek ve güçlendirmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Başkan Bozkurt, yetersiz gelen araç filosuna,1 adet kamyonet, 2 adet büyük kamyon, 1 adet küçük kamyon, 1 adet greyder, 1 adet iş makinası(ekskavatör), 1 adet harfiyat kamyonu, 1 adet kepçe, 1 adet traktör,3 adet çöp kamyonu, 1 adet tam donanımlı cenaze yıkama aracının eklendiğini kaydetti. Yaklaşık 10 yeni aracın araç filosuna eklendiğini kaydeden Başkan Bozkurt, 2009 yılında göreve geldiğinde Belediye Araç filosunda sadece 35 aracın bulunduğunu şuanda bu sayının 70 araç olduğunu belirterek aradaki farkı gösterdi. Başkan Bozkurt “Halkımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak adına araç filomuzu sürekli genişletiyoruz. Allah’a çok şükür 2015 yılı içerisinde araç filomuza büyük bir yatırım yaparak yaklaşık10 araç daha kazandırdık. İnşallah 2016 yılında da araç filomuzun genişletilmesiyle ilgili çalışmalarımız hızla devam edecek” dedi.


YENİ MEZBAHA BÖLGEYE HİTAP EDECEK


Başkan Bozkurt, 2015 yılında çalışmalarına damga vuran Modern Mezbaha projesi hakkında da bilgiler vererek projeyi değerlendirdi. 10.000m2 alan üzerine inşa edilecek olan Modern Mezbahanın 4.500m2 kapalı alana sahip olacağını belirten Başkan Bozkurt, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye hitap eden bir mezbaha olacağını kaydetti. Başkan Bozkurt, yaklaşık 5.000.000TL maliyeti bulunan Mezbahanın son teknoloji ile donatılacağını belirterek, projenin Kamu ve Özel Sektör ortaklığı olduğunu belirtti. Projede TKDK’dan da hibe kullanıldığını ifade eden Başkan Bozkurt, projenin fiziki durumunun %70’e geldiğini belirtti. Başkan Bozkurt, projenin 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.


TOKİ 2.ETAP VE DOĞALGAZ ŞUHUT’LA BULUŞACAK


2015 yılında Şuhut Belediyesinin ve Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un özverili çalışmaları ile hayata geçen  TOKİ   II.Etap Konutları ve doğalgaz çalışmaları ile alakalı da bilgiler veren Başkan Bozkurt, TOKİ’nin Şuhut’a ikinci defa gelmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, TOKİ’ye yer teslimi ile ilgili çalışmaların  sürdüğünü kaydetti. TOKİ II.Etapta 414 ailenin  ev sahibi olacağı müjdesini veren Başkan Bozkurt, “Şuanda TOKİ, Hastane, Adliye, Okullar ve İlim Kültür Merkezinin bulunduğu alan daha önce maalesef çöp yığınlarıyla dolu ilçemize yakışmayan bir alandı. Göreve geldiğimiz 2009 yılında ilk işimiz bu alanın ıslah edilmesi ve vahşi çöp depolama  uygulamasına son verdik. Bu alan şimdi adete bir cazibe alanına dönüştü” dedi. Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Başkan Bozkurt, proje ihalelerinin gerçekleştirildiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “En başında söylediğimiz gibi inşallah halkımızı önümüzdeki yıllarda doğalgaz ile buluşturup, verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız” dedi.


KIZ KURAN KURSU İNŞAATI DEVAM EDİYOR


Başkan Bozkurt, 2014 yerel seçimlerin ilçe halkından gelen önemli talepler arasında yer alan Şuhut-Afyonkarahisar arasına bölünmüş yol talebi ile ilgili olarak yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini. Bunun sonucunda Ak parti Afyonkarahisar 5. Olağan İl Kongresinde Başbakanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu tarafından müjdesi açıklanan Şuhut-Afyonkarahisar bölünmüş yoluyla ilgili yer tesliminin yapıldığını ve bölünmüş yol çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti. Başkan Bozkurt, Yine 2014 seçimlerinde verdiği sözlerden bir tanesi olan Şuhut Kız Kuran Kursu ile ilgili olarakta inşaat çalışmalarının neredeyse tamamlandığını ve  Şuhut Emine Erdoğan Kız Kuran Kursu adının Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu tarafından verildiğini kaydetti. Başkan Bozkurt, “Her zaman olduğu gibi halkımıza verdiğimiz sözleri 2015 yılın da da yerine getirdik. Bu vesile ile Rabbime verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi bizlere nasip ettiği ve halkımıza karşı mahcup etmediği için sonsuz şükrediyoruz” dedi.


“ŞUHUT HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALIYOR”


Altyapı ve Yol çalışmaları ile ilgili de 2015 yılında önemli çalışmalara imza atan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt,  2015 yılı içerisinde geçtiğimiz sene hava şartları nedeniyle yapılamayan cadde ve sokaklar ile  birlikte 69.000m2 asfalt kaplama çalışması yapıldığını belirtti. Bunun yanı sıra yaklaşık 6.000m2 parke taşı yenileme ve döşeme çalışmasının da yine Şuhut Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Bozkurt, alt ve üst yapısı bulunmayan cadde ve sokak bırakmayacaklarını ifade etti. Altyapıyla ilgili çalışmalarını da anlatan, 2015 yılı içerisinde yaklaşık 5000metre kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye hattı yapıldığını söyleyen Başkan Bozkurt, hedeflerinin Şuhut’u altyapı sorunlarını çözmüş bir ilçe yapmak olduğunu belirtti. Başkan Bozkurt,  2015 yılı içerisinde fen işleri müdürlüğü aracılığı ile bir çok çalışmanın hayata geçirildiğini bunlardan bir tanesinin de ilçede bulunan Piri Reis Muhsin Düğüncü Anaokulu içerisine yapılan Uygulamalı Trafik pisti olduğunu söyledi. Uygulamalı trafik pisti ile öğrencilere trafik bilincinin aşılanmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Bozkurt, pistin toplam 6.000m2 alana sahip olduğunu içerisinde trafikle ilgili tüm ekipmanın bulunduğunu kaydetti. Başkan Bozkurt Fen İşleri Müdürlüğü aracılığı ile ilçe merkezinde bulunan WC’lerinde yıkılarak yerlerine modern ve ilçeye yakışır WC’lerin inşa edilmeye başlanıldığını da sözlerine ekledi. Eski tuvaletlerin Şuhut’a yakışmadığını bu nedenle ilçeye son derece modern şekilde yeniden inşa edildiğini kaydetti. Başkan Bozkurt, her alanda Şuhut’u hak ettiği konuma yükseltmek için çalıştıklarını kaydetti.


YENİ SALONA VATANDAŞLARDAN TAM NOT


İlçede eksikliği yıllardır hissedilen yeni bir düğün salonu ile ilgili sorunu da 2015 yılında çözen Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçeye son derece modern düğün salonunu da kazandırdı. Prof.Dr.Veysel Eroğlu İş Merkezi içerisinde bulunan Şelale Düğün Salonu’nu ile alakalı da bilgiler verdi. Salonun Tam kapasite ile 1000 kişiye hizmet verebildiğini belirten Başkan Bozkurt, “Salon vatandaşlarımızın en mutlu anlarından bir tanesi olan düğünlerini, özel günlerini rahatlıklar gerçekleştirebilecekleri, ferah, hijyenik ve tam donanımla halkımızdan tam not alarak beğeni topluyor” dedi.


DOĞALGAZ ORGANİZE SANAYİ İÇİN ÖNEMLİ


Başkan Bozkurt, ilçenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesinin gelişmesi ile ile ilgili de girişimlerini sürdürdüklerini kaydederek, Organize Sanayiye yatırımcıların getirilmesi için çalışmaların hızla yürütüldüğünü kaydetti. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olarak altyapı ve üst yapı sorunlarının çözüldüğünü ifade eden Başkan Bozkurt, Organize Sanayi Bölgesinin konum olarak ta uygun bir noktada olduğunu bölünmüş yolun yapılması ve Şuhut’un doğalgaz ile buluşmasının ardından Organize Sanayi Bölgesinde ki hareketlenmenin yükseleceğini kaydetti. 2015 yılı içerisinde 5 yeni firmaya yer tahsisi yapıldığını da hatırlatan Başkan Bozkurt, şuana kadar 19 firmaya yer tahsisi yapıldığını ve arsa tahsis işlemlerinin devam ettiğini belirtti. 


Afyon Haber


Geri Dön