Eğitim

Recep Tayyip Erdoğan 3'üncü köprü için inceleme yaptı

Başbakan Erdoğan, dün helikopterle alternatif güzergâhlarda incelemelerde bulundu

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in, 3'üncü köprü güzergâhına yönelik iddialarına "Orada farklı birkaç güzergâh vardır. Nihai çalışmamız için Ulaştırma Bakanım, Belediye Başkanım ve Ben, üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri görerek kararımızı vereceğiz" yanıtını veren Başbakan Erdoğan, dün Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle helikopterle alternatif güzergâhlarda incelemelerde bulundu. Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte gerçekleştirdiği incelemenin ardından Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde değerlendirme toplantısı yaptı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

3'üncü köprü güzergahına inceleme 

Başbakan Erdoğan dün Bakan Yıldırım ve Kadir Topbaş ile birlikte helikopterle 3. köprünün güzergahını gezerek bilgi aldı

Başbakan Erdoğan, Boğaz'a yapılacak üçüncü köprüde sır gibi saklanan güzergahı dün helikopterle inceledi. Erdoğan uçuşu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte yaptı. Gezide 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahına yönelik alternatifler incelendi. Erdoğan kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Yıldırım ve Topbaş ile bir helikopter uçuşu yapıp güzergah konusunda son kararı vereceklerini söylemişti. Bu arada uçuş öncesi Bakan Yıldırım, 3. köprünün yapılacağı yere ilişkin soru üzerine, "3. köprü konusu, Başbakan'ın, bakanın ve belediye başkanının helikopterle dolaşıp belirleyeceği güzergah ile sınırlayacağı bir şey değil" dedi.

Bu konunun evveliyatının 1993 yılına gittiğini, Devlet Planlama Teşkilatı'nda yatırıma konulmuş bir proje olduğunu, Japonya ile yapılan bir anlaşmayla 6 güzergahta çalışma yapıldığını ifade eden Yıldırım, bu güzergahların çevre, kamulaştırma maliyeti ve trafik yönünden ele alındığını söyledi. Kara yollarının kendi ekiplerince yaptığı çalışmaların da olduğunu ifade eden Yıldırım, `'Yapılan bu çalışmalar da öngörülen güzergahların sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilmesinden ibarettir. Başbakanın `Burası güzel,  şuradan şöyle yapın' demesi beklenmiyor. Bunu da düzeltmekte fayda var. Bu yanlış anlaşılmaya müsait bir söylem olabilir. Başbakanımızın kastı `Bu çalışma güzel, ben kağıt üzerinde anlamam, bana bunu gösterin' şeklinde'' diye konuştu.
Star

Başbakan 3. köprü güzergahını inceledi

Helikopterle Boğaz'a yapılması düşünülen üçüncü köprünün güzergahını inceledi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise Erdoğan'ın tek başına güzergah belirlemediğini yapılan çalışmalar hakkında kendisine ayrıntılı bilgi verildiğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbulBoğazı'nda yapılması planlanan üçüncü köprü güzergahının belirlenmesi çalışmaları kapsamında helikopterle incelemelerde bulundu. Üsküdar Devlet Hastanesi helikopter pistinden dün saat 12.50'de havalanan Başbakan Erdoğan'ı taşıyan Skorsky tipi Polis helikopteri, saat 13.45'te Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin pistine indi. Erdoğan'a, incelemeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığınca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğinde ulaştırma sektörü çalışanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bakan Yıldırım, gazetecilerin 3. köprünün yapılacağı yere ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

1993'E KADAR GİDİYOR:

3. köprü konusu, Başbakan'ın, bakanın ve Belediye başkanının helikopterle dolaşıp belirleyeceği güzergah ile sınırlayacağı bir şey değil. Bu konunun evveliyatı 1993 yılına gider. Devlet Planlama Teşkilatı'nda yatırıma konulMuş bir proje var. Japonya ile yapılan bir anlaşmayla 6 güzergahta çalışma yapıldı. Bu güzergahlar çevre, kamulaştırma maliyeti ve trafik yönünden ele alındı.

BAŞBAKAN'A GÖSTERİYORUZ

Karayolları'nın kendi ekiplerince yaptığı çalışmalar da var. Yapılan bu çalışmalarda öngörülen güzergahların sayın Başbakan Erdoğan'a gösterilmesinden ibarettir. Başbakan'ın 'Burası güzel, şuradan şöyle yapın' demesi beklenmiyor. Bunu da düzeltmekte fayda var. Bu yanlış anlaşılmaya müsait bir söylem olabilir. Başbakanımızın kastı 'Bu çalışma güzel, ben kağıt üzerinde anlamam, bana bunu gösterin' şeklinde.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ PROJESİ

Bakan Yıldırım, Körfez Köprüsü Projesi'ninin ihalesi geçen Nisan ayında Yap-İşlet-Devret modeliyle yapıldığı. Bu projenin demir yolu bağlantısı olması gerektiğini düşünüyoruz ve şartnamede de bunu belirttik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbulBoğazı'nda yapılması planlanan üçüncü köprü güzergahının belirlenmesi çalışmaları kapsamında helikopterle incelemelerde bulundu. Üsküdar Devlet Hastanesi helikopter pistinden dün saat 12.50'de havalanan Başbakan Erdoğan'ı taşıyan Skorsky tipi Polis helikopteri, saat 13.45'te Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin pistine indi. Erdoğan'a, incelemeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.

Şener: Sorumlular cezalandırılmalı

TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İstanbul'daki sel felaketinde en büyük sorumlunun aralarında Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu Belediye başkanları olduğunu söyledi.

Şener, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada selin ardından yapılan açıklamalara tepki göstererek, "Belediye başkanı, sayın başbakan, hükümet yani sorumlular olaya öyle bir yaklaşım gösteriyorlar ki, hayret etmemek elde değil. Kendilerinin hiçbir kabahati yok, tüm sorumlular Vatandaşlar veya derelermiş gibi beyanlarda bulunuyorlar. Bu ülkenin sorunlarıyla, Vatandaşların acılarıyla alay etmek anlamına gelir. Sorumlu kişi önce sorumluluğunun bilincinde olur. Sorumluluğunun bilincinde olmadan verilen demeçler bu ülke insanına hakaret anlamı taşır" dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde İstanbul'daki gibi bir kentleşme görülemeyeceğini iddia eden TP lideri Abdüllatif Şener, şöyle dedi:

"Çok partili siyasi hayata girdiğimiz günden bu yana Türkiye'de görev yapmış tüm Belediye başkanları, Türkiye'deki çarpık kentleşmeden sorumludurlar. Bunun cezasını çekmelidirler. Hak ettikleri ceza idamdır. Ama Anayasamızda idam yoktur. Ama mutlaka cezaya çarptırılmalıdırlar. Hatta şu bile düşünülebilir. İdam cezasının kaldırılması ile ilgili maddeye bir parantez açılarak Belediye başkanları hariç yazılabilir."
Vatan