30 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'deki Olimpa AVM'yi açtı!

Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'deki Olimpa AVM'yi açtı!

İstanbul Başakşehirde Fuzul Yapı tarafından hayata geçirilen Olimpa Alışveriş Merkezinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi



İstanbul Başakşehirde Fuzul Yapı tarafından hayata geçirilen Olimpa Alışveriş Merkezinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Olimpa AVMnin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle Olimpa AVMnin hayırlı olmasını dileyerek, Bu büyük yatırımı İstanbullulara, Başakşehirlilere kazandıran Fuzul Gruba teşekkür ediyorum. Olimpa, Başakşehire ayrı bir değer katacak. Emeği geçen alın teri dökenleri tebrik ediyorum diye konuştu.

Fuzul Yapının 45 miyon dolar yatırım ile İstanbul Başakşehirde hayata geçirdiği Olimpa Alışveriş Merkezinin açılışı Başakşehirin temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.  Şık ve modern mimarisinin yanı sıra Türkiyenin ilk Regional Mallu yani Bölgesel AVM si olma özelliğine sahip Olimpa, bölgenin de ilk ve tek alışveriş merkezi.

Olimpa AVMnin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle Olimpa AVMnin hayırlı olmasını dileyerek, Bu büyük yatırımı İstanbullulara, Başakşehirlilere kazandıran Fuzul Gruba teşekkür ediyorum. Böyle bir yatırımı Başakşehir hak ediyordu. Olimpa, Başakşehire ayrı bir değer katacak. Emeği geçen alın teri dökenleri tebrik ediyorum diye konuştu.
 
Sadece kamu yatırımlarının yeterli olmadığına işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Olimpa gibi yatırımların Başakşehirin daha sağlıklı büyümesini sağlayarak çehresini değiştireceğini kaydetti. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde Başakşehirde 17 bin 500 konut vardı. Şimdi ise 58 bin konut var. Biz başak tohumu attık o şimdi 100 binlere ulaşıyor diye konuştu. 


 
15 ayda tamamlandı

Olimpa AVMyi 15 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını ve hayata geçirdiklerini belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ise, Olimpa AVMyi, Başakşehirin alışveriş ve eğlence ihtiyacını karşılamak, ilçenin modern yüzüne katkı sağlamak amacıyla tasarladıklarını kaydetti. Akbal, Bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi olan Olimpa AVM, Başakşehir sakinlerinin her türlü beklentisini aynı anda ve bir arada karşılayacak. İçinde yer alan çok sayıda yerli ve yabancı seçkin markaların mağazaları, Başakşehirlilere zengin seçenekler sunacak dedi.

Akbal, 45 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdikleri Olimpa AVMnin; farklı mimarisi, avantajlı konumu, yenilikçi hizmet anlayışıyla Başakşehirin gözbebeği olacağını kaydetti. Akbal, 10 bin metrekare arsa üzerine kurulu 40 bin metrekare kapalı alana sahip Olimpa AVMde 68 adet mağaza bulunuyor. Olimpa, sahip olduğu mağaza karması ile de giyimden teknolojiye, hediyelik eşyadan eğlenceye, yiyecekten spora bölgenin Adan Zye ihtiyaçlarını karşılıyor dedi.


 
1.500 kişiye istihdam sağlıyor

Mahmut Akbal, altı katlı olan Olimpa AVMde 68 adet mağaza bulunduğunu belirterek, Olimpanın tedarikçileriyle birlikte bin 500 kişilik bir istihdam sağladığını kaydetti. Alışveriş merkezinde iki kat kapalı otoparkın da bulunduğunu dile getiren Akbal, kapalı otoparkın 14 bin metrekare açık otoparkın ise 6 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu söyledi.
 
Trafik ve park sorunu yok

Başakşehir sakinleri, Olimpa AVM sayesinde kendilerine enerji ve zaman kaybettiren trafik sorunundan da kurtuluyor. Olimpa AVM, 400 araç kapasiteli kapalı ve 250 araç kapasiteli açık otoparkları ile park sorununu da ortadan kaldırıyor.
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Başakşehirlilere bölge dışına çıkmadan alışveriş ihtiyaçlarını karşılama imkanı sağlayan Olimpa AVMnin bölgesel alışveriş merkezi olma özelliğiyle İstanbulun temel sorunu olan trafiğe girmeden alışveriş alternatifleri sunduğuna dikkat çekerek, Olimpa AVM, önümüzdeki birkaç yıl içinde nüfusu 500 bine ulaşması beklenen Başakşehirin alışveriş ihtiyacını karşılayarak İstanbulun trafik sorununa da olumlu katkıda bulunacak dedi.


 
Eğlenceli bir alışveriş ve yaşam merkezi

İç mekanıyla değil, dış mimarisiyle de göz dolduran Olimpa; görsel estetiği, kullanılan teknolojisi ve modern mimari tasarımı ile alışılagelmiş AVM konseptine farklı bir boyut kazandırıyor.

Türkiye'nin ilk "Bölgesel Alışveriş Merkezi" olma özelliğini taşıyan Olimpa, AVM'yi bölge halkının ayağına kadar getirip konuklarına huzurlu, güvenli, eğlenceli bir alışveriş ve yaşam merkezi sunuyor. Olimpa AVM, konukları hem yüzlerce seçenek arasından kendilerine uygun olanı bulabilecekleri hem de alışverişlerini eğlenerek ve güvenle yapabilecekleri konforlu bir ortam hazırlıyor. Aynı zamanda, yetişkinler kadar küçük misafirlerinin de ihtiyaçlarını ön planda bulunduran Olimpa AVM, onların gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış bir eğlence merkezini de hizmete sunuyor.


Geri Dön