12 / 05 / 2024

Reel Granit, kuvars yüzey üretimine hazırlanıyor!

Reel Granit, kuvars yüzey üretimine hazırlanıyor!

Granit ithalat ve satışı yapan Reel Granit, ürün yelpazesini genişletiyor. 2011 yılında portföyüne mermer imalatını ekleyen firma,bu yılı yatırımla geçirerek 2016'da ise kuvars yüzey üretecek.



Gerekli altyapı çalışmalarına başladıklarını bildiren Reel Granit Genel Müdürü Ali Eliaçık, yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını açıkladı. Bu yılın yatırımla geçeceğine değinen Eliaçık, imalatın ise 2016 yılında başlayacağını duyurdu. 


Çalışmalarını 10 bin metrekarelik bir alanda sürdürdükleri bilgisini veren Eliaçık, Mersin'in yanı sıra Antalya'da da bir şubelerinin bulunduğunu bildirdi. Karadeniz ve Marmara dışındaki tüm bölgelere satış yaptıklarına değinen Ali Eliaçık, yurt genelinde bayileri aracılığıyla çalıştıklarım söyledi. İnşaat sektöründeki daralmaya karşın müşterilerindeki artışa paralel ciro bazmda da yaklaşık yüzde 15 büyüdüklerini kaydeden Ali Eliaçık, sürdürülebilir büyüme hedeflerini yeni yatırımlarla da desteklemeyi planladıklarının altını çizdi. Mermer sektöründeki faaliyetleri kapsamında 2013'te kendilerine ait emperador cinsi mermer ocağı satm aldıklarını anlatan Ali Eliaçık, bu ocaktan çıkan blokların bir kısmını blok olarak ihraç ederken bir kısmım da fabrikalarında işleyerek, yine yurtdışına gönderdiklerini kaydetti. Ali Eliaçık, "Mermer, katma değeri yüksek bir ürün. Tarım ürünleri gibi doğada var olan bir ürün ve ithalata dayalı bir ihracat olmaması dayapüan ihracatın değerini daha da artırıyor" değerlendirmesini yaptı. 


Geride bıraktıkları yılda mermer işleme kapasitelerini artırmaya yönelik yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Ali Eliaçık, şöyle devam etti: "Burç Mermer için yaklaşık 5 milyon liralık yatırımımız oldu. Bu yılın başmda makine montajlarımızın da tamamlanmasıyla birlikte kapasitemiz iki katma çıkacak. Mevcut durumda üretimimizin yaklaşık yüzde 80'ini 10 ülkeye ihraç ediyoruz, ancak kapasite artırımıyla birlikte Türk cumhuriyetleri ve Avrupa pazarlarına da girmeyi hedefliyoruz." Bu yıl yurtiçindeki inşaatlarda yaşanan daralmanın devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Eliaçık, iç piyasada Burç Mermer için yaklaşık 5 milyon liralık yatırımımız oldu. Makine montajlarımızın da tamamlanmasıyla birlikte kapasitemiz iki katına çıkacak. 


Üretimin yüzde 30'unu ihraç edecek 

Son dönemde kuvars yüzey üretim tesisi kurma yönündeki çalışmalarını artırdıklarını hatırlatan Ali Eliaçık, 7 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 25 bin metrekare alan üzerine kurulu tesis tamamlandığında yaklaşık 100 kişiye ek istihdam sağlayacaklarını dile getirdi. Başlangıç için yaklaşık 25 renkte üretim yapacaklarım, bu rakamı önümüzdeki süreçte gelecek taleplere göre artırabileceklerini anlatan Eliaçık, ürünleri hem yurtiçi hem de yurtdışında satacaklarını söyledi. Başlangıç için üretimin yüzde 30'unu yurtdışına göndermeyi planladıklarını söyleyen Eliaçık, "Ancak çalışmalarımız üerledikçe ağırlığımızı ihracata vereceğiz. Bu alandaki yatırımımızın gelecekyıl tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi. 


Dünya Bölge


Geri Dön