Kent Haberleri

Rekabet Kurulu'ndan Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine onay!

Rekabet Kurulu, Maliye Hazinesine ait olan ve İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi işlemine izin verdi.

Gündemden düşmeyen Kalamış Yat Limanı ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Paylaşılan detaylara göre Rekabet Kurulu, Maliye Hazinesine ait olan ve İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi işlemine izin verdi.

DİYABAKIRLI İŞ ADAMI VAHİT KARAASLAN KAZANMIŞTI

Haber Global’den Samet Cambaz imzalı habere göre açık artırma üsulu yapılan ihaleyi 40 seneliğine 505 milyon dolar teklifle Diyarbakırlı inşaatçı Vahit Karaaslan kazanmıştı. O güne kadar kimsenin ismini duymadığı işadamı dikkat çekti. Vahit Karaaslan, 26 senedir marinayı işleten Koç Holding'i yalnızca 1 milyon dolarla geçip kazanmıştı. 

Fenerbahçe ve Kalamış marinaların 1.511 tekne kapasitesi bulunuyor. Yapılacak olan yatırımla beraber toplamda 1.800 tekne kapasitesine ulaşılması bekleniyor.

NELER OLMUŞTU

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinde 410 milyon dolar "başlangıç fiyatı" ve 1 milyon dolar artırma aralığıyla" açık artırmaya geçilmiş ve 27 tur devam eden açık artırmada en yüksek teklif, 505 milyon dolar ile Vahit Karaarslan tarafından verilmişti. Tam 27 tur devam eden açık artırmada en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan aynı zamanda Karaarslan İnşaat Şirketi’nin de sahibi.

2011’den beri özelleştirme kapsamında olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 103 bin metrekarelik alanda 1985 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından yapıldı. 1988 yılında açılan marinanın işletmesi özel bir şirketteydi. 

1992’de Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kadıköy Belediyesi’ne 1985’te verdiği tahsisi kaldırdı ve marina 2011’de özelleştirme kapsamına dahil edildi. Mahkemelik olan imar planı değişiklikleri ile yat limanının büyütülüp, otel ve yeni ticari alanlar yapılmasının önü açıldı. 40-50 bin metrekare yeni inşaat alanı içeren imar planlarına açılan davaların bir kısmı hala sürüyor. 

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre son olarak da marina içinde Kalamış Yelken Kulübü'ne tahsis edilen 3 bin 100 metrekarelik alan özelleştirme kapsamına dahil edilmişti. 

 

İMSAD açıkladı: İnşaat sektörü 6,5 büyürken, inşaat malzemesi üretimi yüzde 13,8 düştü!

Motorine indirim geliyor! Akaryakıtta peş peşe müjde: Tarih resmen verildi!

Kira artışlarının tavan yaptığı İzmir’de taşınmanın maliyeti 100 bin TL’yi buluyor!