13 / 05 / 2024

Re/Max'ten Günebakan Projesi'ne destek

Re/Max'ten Günebakan Projesi'ne destek

Günebakan Projesi, evlerinden uzakta tüm zamanlarını okullarında geçiren öğrencileri, ülkemizin önemli başarı örnekleriyle tanıştırıyor



RE/MAX ve TOÇEV'in MEB işbirliği ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinin eğitimine destek vermek amacıyla bir yılı aşkın sürdürdüğü Günebakan Projesi, aynı zamanda evlerinden uzakta tüm zamanlarını okullarında geçiren minikleri, ülkemizin önemli başarı örnekleriyle de tanıştırıyor. NASA ve JAXA'da liderlik yaptığı Uzay Asansörü projesiyle tanınan ve ilk Türk astronot adayı olan bilim adamı Serkan Anılır, Günebakan Projesi kapsamında, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu ziyaret etti ve çocuklara "1 günlüğüne bilim adamı olmanın" heyecanını yaşattı.

RE/MAX ve TOÇEV'in organizasyonu ile Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı İlköğretim Okulu'nda 150 minik öğrenci ile buluşan Dr. Serdar Anılır, onların bilime olan ilgisini açığa çıkaran keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Orta okul ve lise eğitimini devlet yatılı okullarında geçirmesi nedeniyle YİBO öğrencilerini çok iyi anladığını belirten Serkan Anılır, çocuklara gelecekteki teknolojileri anlattı. ABD Uzay Havacılık Dairesi NASA'da ATA adını verdiği Uzay Asansörü projesi ile bilim dünyasında adından söz ettiren ve aynı proje ile ilgili olarak Japon Uzay Havacılık Dairesi JAXA'da 58 kişilik bir bilim ekibini yöneten Dr.Serkan Anılır, çocuklara bilime inanmalarını tavsiye etti. YİBO öğrencileriyle paylaştığı başarılarını, onların daha da ileriye götürebileceğini vurgulayan Anılır, seminer sonunda çocuklara yöneltilen "Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?" sorusuna verilen "bilim adamı" cevabının fazlalığı karşısında, duygulu anlar yaşadı.

Evlerinden uzakta ancak yalnız değiller...

Günebakan, sosyal sorumluluk projesi RE/MAX ve TOÇEV tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle, eğitimlerini evlerinden ve ailelerinden uzakta Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda sürdüren çocukların desteklenmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında, başarılı YİBO öğrencileri mezun olduktan sonra yükseköğrenimlerinin sonuna kadar RE/MAX bursu ile desteklenirken, ayrıca TOÇEV ile birlikte diğer bireysel ve kurumsal destekçilerin katkılarıyla, çocukların gelişimine katkı sağlayacak biçimde YİBO'lara yeni eğitim olanakları ve sosyal tesisler kazandırılıyor. Proje kapsamında, ayrıca çocukların eğitimleri için gerekli kitap, kırtasiye, servis ve sağlık hizmetleri için katkı sağlanmaya çalışılıyor.


Geri Dön