29 / 04 / 2024

Renault'dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Renault'dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Fransız otomotiv devlerinden olan Renault, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurmuştu ve Rusya'dan sonra Moskova'daki fabrikasında da üretimi durduracağını açıklamıştı. Ancak Renault, tekrardan üretime başlayacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...



Renault dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Ukrayna ile Rusya'nın arasında yaşanan soğuk savaş otomotiv sektörünü de yakınan etkiledi. En büyük hammadde tedarikçilerinden olan Rusya, savaş sebebi ile hammadde ihracatını durdurabilir, durduğu takdirde otomobil üretiminin durması çok büyük bir krize yol açabilir.

Buna istinaden Fransız otomotiv devlerinden olan Renault, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurmuştu ve Rusya'dan sonra Moskova'daki fabrikasında da üretimi durduracağını açıklamıştı. Ancak bu kararın verilmesinin ardından uzun zaman geçmeden Renault, Moskova'daki fabrikalarının yeniden üretime başlayacağını duyurdu.

Renault dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Ortaya çıkan bilgilere göre Renault, üretime tekrar başlayacağının kararını verirken Fransız hükümetinden destek aldı. Rusya'nın otomobil üretiminin yüzde 39.5'lik dilimi Renault oluşturuyor. Renault Moskova'dan bir sözcü, "Bileşen tedarikiyle (çip krizi) ilgili durum istikrarsız ve değişiyor. Herhangi bir tahminde bulunmamayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı. Moskova'daki fabrika, Renault modellerinden olan Arakan, Captur ve Duster'ın üretimini gerçekleriyor.

Editörün notu: Bu haber 22 Mart 2022 21.49'da yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 84 kuruş, euro 16 lira 43 kuruş, altının gramı ise 921 lira 53 kuruş değerinde.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Fiat Egea Mart ayında ikinci kez zamlandı! İşte 22 Mart 2022 Fiyat Listesi...

Dacia Duster'dan ÖTV indirimi! 227 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Araba alacaklar bu listeye bakmadan karar vermeyin! İşte 21 Mart otomobil kampanyaları!

Fiat Egea Cross Wagon'a 10 bin Türk Lirası indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Araba alacaklar bu listeye bakmadan karar vermeyin! İşte 21 Mart otomobil kampanyaları!


Geri Dön