Altın & Dolar

Resmen açıklandı! Dolar bu tarihte 37 TL!

Alman devi Deutsche Bank'ın Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Wietoska yıl sonu dolar beklentisinin 37 TL olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB)'nin faiz kararını açıklayacağı haftaya yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru yüzde 0,87 yükseliş göstererek, 33,08 TL'den başlarken, Euro/TL ise 36,05 TL'den başladı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e çekti, kredi notu görünümünü "pozitif" şeklinde belirtmişti. Moody's, kredi notunun yükseltme sebepleri olarak yönetişimdeki iyileşmeler ve ortodoks para politikasına kararlı dönüş gösterildi.

Moody's yayımlamış olduğu raporda, enflasyonda ve iç talepte yavaşlamanın başlaması ile birlikte gelecek aylarda ve 2025 yılında enflasyonist baskıların azalacağına dair güvenlerinin arttığı kaydedildi.

Moody's enflasyonun Aralık'ta yüzde 45'e gerileyeceğini öngörürken, 2025'te de enflasyonun yüzde 30'a gerileyeceğini öngördü. Söz konusu bu rakam bir önceki raporda yüzde 38 idi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bu hafta perşembe günü saat 14:00'da merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini bu ay yüzde 50'de sabit bırakması bekleniyor. Merkez Bankası enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar sıkı para politikasının süreceğini açıkladı.

Haziran'da düşüşe geçen enflasyondan sonra piyasalarda faiz indirimi dillendirilmeye başlanmış. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da "Tek veri üzerinden çıkarım yapılamaz" açıklamasıyla sıkı para politikasının bir süre daha korunacağı mesajlarını vermişti. 

Haber Global'den Samet Cambaz imzalı habere göre bugün Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak. Piyasanın faiz ve enflasyon beklentilerinde iyileşmelerin sürmesi bekleniyor.

Küresel piyasalar da dün ABD'den gelen haberle yeniden karıştı. Joe Biden başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı ve yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i işaret etti. Dolar söz konusu bu açıklamadan sonra değer kaybetti.

DOLAR KURU İÇİN 37 TL TAHMİNİ 

Alman devi Deutsche Bank Türkiye ekonomisinde güçlü bir dezenflasyon süreci beklendiğini açıklamış ve yıl sonu dolar tahminini de duyurmuştu. Bankanın Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Wietoska yaptığı açıklamada "Türkiye resesyona girmeden ekonomisini dengelemeyi başarabilirse eşsiz bir örnek olacak." diyerek, yıl sonu dolar tahminini 37 TL olarak duyurmuştu. 

Kira tespit davalarındaki giderler yüzbinleri buluyor: Mülk sahipleri hayal kırıklığı yaşıyor, patron kiracılar mutlu!

Antalya ve Kırıkkale'de satılık 3 arsa! İmarlı arsa arayanlara müjde!

En düşük emekli maaşı 15 bin TL! Milyonlarca emekliye Temmuz zammından sonra şok haber!