Ekonomi

Resmen açıklandı! Emekli maaşlarına beklenen zam açıklandı ancak unutulan bir detay var

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK emeklilerinin zam oranları da belli olmaya başladı. SGK emeklisi için zam oranı yüzde 31,71'i buldu. Fakat hükümetin enflasyonla ilgili yapacağı yeni çalışmaların ardından bu rakamın daha aşağıda gerçekleşebileceği de ifadeEnflasyonla birlikte zam oranları da netleşmeye başladı

 

Türkiye'de enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurların gözü de zam oranlarına çevrildi. Enflasyonla birlikte zam oranları da netleşmeye başladı.

6 AYLIK FARK YANSIYOR

Memur ve memur emeklisi maaşlarına, toplu sözleşmedeki zam oranına ek olarak 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark yansıyor. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme zam oranı yüzde 7 olarak açıklanmıştı.

MAYIS VE HAZİRAN VERİLERİ DE EKLENECEK

TÜİK verilerine göre dört aylık 31,71'lik oran dikkate alındığında memura şimdiden yüzde 24,71'lik zam imkanı doğdu. Son rakam mayıs ve haziran ayındaki enflasyon verileriyle netleşecek.

ŞU ANDA YÜZDE 31.71

SGK emeliklileri ise 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Son hali temmuz ayında netleşecek olan emekli maaş zammı ise bu ay itibarıyla yüzde 31,71'i buldu. 

Emekli ve memurun zamlı maaşlarında son dakika gelişmesi! En düşük aylık kaç lira olacak? İşte Temmuz zammı hesapları...

Euro, dolara meydan okuyor! Euro/TL bugün arttı! İşte euro kurunda son dakika 

Çiftçiler zamdan yoruldu! Gübre fiyatları 1 yılda yüzde 342 arttı! Hangi gübre ne kadar zamlandı? İşte fiyat listesi...