Arsa ve Arazi

Resmi Gazete'de yayımlandı: 4 ildeki bazı yerler sanayi alanı ilan edildi!

Son dakika haberine göre, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki bazı yerler, sanayi alanı olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika haberine göre, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki bazı yerler, sanayi alanı olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konuya dair Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Adıyaman'ın merkez ilçesindeki bir alanın "Adıyaman Kayaönü Sanayi Alanı" olması kararlaştırıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Dulkadiroğlu ilçelerinde sınırları çizilen alanlar "Alibeyuşağı", "Dulkadiroğlu Çınarlı 2", "Dulkadiroğlu Çınarlı 1", "Dulkadiroğlu Halkaçayırı", "Urumoğlu", "Pazarcık Yol Boyu" sanayi alanları olarak tespit edildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki bir alan da "Şanlıurfa Akçakale Sanayi Alanı" olarak ilan edildi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde konumlanan alanlar, "Eski Malatya Battalgazi Sanayi Alanı" ve "Malatya Battalgazi Fırıncı Sanayi Alanı" oldu.

 

SANAYİ ALANI NEDİR?

Sanayi alanı, içerisinde sanayi tesisleri ile sanayiye hizmet vermek üzere diğer yapı ve tesislerin de yapılabileceği alanlar olarak tanımlanıyor.  İmar planlarında her türlü sanayi tesisleri için ayrılmış alanlardır.

SANAYİ İMARI NEDİR?

İmar planı yapılırken sanayi bölgesi olarak belirlenmiş bölgede bulunan arsaya sanayi imarlı arsa adı veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi ya da ilgili belediye tarafından imar planı hayata geçirilirken yapılaşmanın düzeninin sağlanması gayesi ile imar planının uygulanacağı alan bölgelere ayrılıyor. Kimi bölgeler konut bölgesi, kimi bölgeler sanayi bölgesi, kimi bölgeler ise yeşil alan  olarak ayrıştırılıyor. 

İmar planı yapılır iken sanayi bölgesi olarak belirlenmiş bölgede konumlanan arsaya sanayi imarlı arsa adı veriliyor. 

SANAYİ İMARLI ARSAYA KONUT YAPILIR MI?

Sanayi imarlı arsaya konut yapılması mümkün olmayıp, bu vasıftaki arsalara konut yapılması durumunda, yapı kaçak yapı olarak nitelendiriliyor. Sanayi imarlı arsalarda sadece sanayi işletmeleri kurulabilmesi, yani daha basit anlatımı ile geniş çaplı üretim yapılırken fabrika, imalathane gibi işletmeler kurulabilmesi mümkün oluyor.

Konut yapımının mümkün olmaması, yapılması durumunda ise kaçak olarak nitelendirilebilecek olması vatandaşlar nezdinde arsanın değersizleştiği algısı oluştursa da esasında sanayi imarı her bölgeye verilmiyor.

Aile Bakanlığı az evvel açıkladı! 6 milyon 205 bin TL'lik destek müjdesi!

1 gram altının satışı durduruluyor mu? İslam Memiş resmen açıkladı! Yatırımcıların etekleri tutuştu!

Kirada tavan zam oranı belli oldu