28 / 04 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aslan payı Ulaştırma-haberleşmeye ayırıldı 

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aslan payı Ulaştırma-haberleşmeye ayırıldı 

 Kamu yatırımlarında seçim harcamalarına bağlı olarak öngörülen enflasyonun çok yukarısında bir yükseliş yapılıyor.  Kamu yatırım geçtiğimiz seneye nazaran yüzde 146,4 yükselerek 454 milyar TL'ye yükselecek



Kamu yatırımı, özel sektörün kendi başına başarılı bir şekilde yerine getiremeyeceği proje ve hizmetler için fon sağlanması  ve kaynak tahsis edilmesi anlamına gelir.

Bu projeler genellikle büyük ölçeklidir ve çoğuna özel sektör müdahil olur.

Bu tür projelerin örnekleri şunları içerir:

barajlar,
yollar ve otoyollar,
Üniversite düzeyinde saf araştırma,
telekom altyapısı,
kanalizasyon sistemleri,
su ve elektrik,
Tıbbi bakım,
eğitim

ekonomim.com'dan Hüseyin GÖKÇE'nin haberine göre, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan 2023 senesi Yatırım Programının  Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararına göre, kamu yatırımları 2022 senesine göre yüzde 146,4 yükselerek 184 milyar 303 milyon TL'den 454 milyar 156 milyon TL'ye yükselecek.

Kamu yatırımları içinde aslan payı 2022 senesinde olduğu gibi yine ulaştırma-haberleşme sektörüne ayrıldı. Bu kalemde yapılacak  yatırım önceki seneye göre yüzde 144,6 artarak 49,7 milyar TL'den 121,6 milyar TL'ye çıkacak.

Resmi Gazete de yayımlandı! Aslan payı Ulaştırma-haberleşmeye ayırıldı 

Yatırımlarda ikinci sırada madencilik geliyor. Madencilik yatırımları geçtiğimiz seneye göre yüzde 239,2 yükselerek 23,2 milyar TL'den  78,8 milyar TL'ye çıkacak Eğitim sektöründeki yatırımlar yüzde 150,1 artarak 24,4 milyar TL'den 61,1 milyar TL'ye çıkacak Geçen sene madencilik kadar yatırımın yapıldığı enerji sektöründe bu sene madenciliğin yarısı kadar yatırım yapılacak. Yatırım tutarı 2022’ye göre yüzde 87 yükselerek 44 milyar 581 milyon TL olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön