Genel

REW İstanbul’un yıldızı Akçansa!

Akçansa, 8. kez düzenlenen REW İstanbul'da alternatif yakıt kullanımı, atık yönetimi konularındaki faaliyetlerini ve rojelerini sektörün önde gelen temsilcileriyle paylaşarak İstanbul'un yıldızı oldu

Akçansa; geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık yönetimi konularında uluslararası son teknoloji ve gelişmelere ev sahipliği yapan ve 8. kez İstanbul’da 7-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ‘REW İstanbul’da sürdürülebilirlik, alternatif yakıt kullanımı, atık yönetimi konularındaki faaliyetlerini ve projelerini sektörün önde gelen temsilcileriyle paylaştı.



Büyük ilgi gören toplantıda, sürdürülebilir yaşamı, şirket politikasının kalbine koyan Akçansa, 5 yılda 250 bin ton atığı alternatif yakıt olarak, 240 bin ton atığı da alternatif hammadde olarak kullandığını belirterek, 250 bin ton atığı yakıt olarak kullanarak 22 bin ton karbondioksit salımını önlediğinin altını çizdi. 


Akçansa’nın en önemli hedeflerinden biri alternatif yakıt kullanımı


Fosil yakıtlara bağımlılığı, enerji tüketiminden kaynaklanan sera gazı emisyonunu ve atık bertarafından kaynaklanan çevre kirliliğini belirgin ölçüde azaltan alternatif yakıt kullanımı, Akçansa’nın öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. 


Alternatif yakıt kullanımı ile gerekli şartları sağlayan birçok atık ve endüstriyel yan ürünler çimento fabrikalarında değerlendirilebilirken, hem atıkların sağlıklı ve güvenli bir şekilde imha edilmesi sorunu ortadan kalkıyor, hem de sanayi için yakıt ihtiyacı karşılanıyor. 



Sektörün ilk Çevre ve Kalite Laboratuarı 


Akçansa, sürdürülebilirlik kapsamında zorlu ve teknik kalifikasyon gerektiren çevreye zarar vermeyecek ve ürün kalitesine zarar getirmeyecek atıkların belirlenmesi sürecini en iyi şekilde yönetebilmek amacıyla büyük bir yatırımla sektörün ilk Çevre ve Kalite Laboratuvarı’ını (AFR) Büyükçekmece Fabrikası’nda hizmete aldı. 


Laboratuar sayesinde tüm sanayi kollarına ekonomik, tarafsız, bağımsız ve güvenilir hizmet sunularak rehberlik edilirken, Akçansa’da II. kategori atıklar, hurda lastikler, plastikler, kontamine atıklar, biyokütle, RDF, sintine ve kompozit malzemeleri alternatif yakıt olarak kullanılıyor. Öte yandan, kontamine atıklar, petrol tank dibi çamurları, bitkisel kabuklar, atık yağ, sintine, endüstriyel plastik ve hurda lastik gibi diğer sektörlerden de atıklar toplanıyor. 


Doğru bertaraf etmek için Tek Karbon Çift Oksijen


Akçansa, sadece atık toplayarak değil, aynı zamanda atıkları doğru bertaraf ederek gerçek değer sağlanabileceği düşüncesinden hareketle ‘Tek Karbon Çift Oksijen Projesi’ne imza attı. Atık yönetimi konusunda gönüllü elçilik yaparak, sanayicilere ve yerel yönetimlere, atıklarının faydalı bir şekilde bertarafı için Akçansa’ya başvurmaları yönünde çağrıda bulunmayı hedefleyen Akçansa, bu yolla kurumların da karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı oluyor.