03 / 10 / 2024

Rıdvan Çelikel Deniz Yatırım'a 1.8 milyon adet pay sundu

Rıdvan Çelikel Deniz Yatırım'a 1.8 milyon adet pay sundu

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş, likitide sağlama amaçlı işlemler ile ilgili pay oranı değişikliğini açıkladı




Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bilindiği üzere halka arz izahnamemizin 9.37. maddesi ve 16.07.2010 tarihli Özel Durum Açıklamamızda belirtilen şekilde , şirketimiz paylarının halk arz sonrasında İMKB'de etkin pazarının oluşmasını teminen Likitide Sağlama'ya yönelik işlemler Rıdvan Çelikel adına Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş ("Deniz Yatırım") tarafından en iyi gayret ilkesiyle gerçekleştirilmektedir.
Söz konusu işlemler için halka arz tutarının %10'una denk gelen 1.840.000 adet pay ortaklarımızdan Rıdvan Çelikel tarafından Deniz Yatırım'ın kullanımına sunulmuştur.
Bugüne kadar likitide işlemleri hacminin düşüklüğü dikkate alınarak Deniz Yatırımın kullanımına sunulan pay sayısının 500.000 adet'e düşürülmesi,ancak gerektiği takdirde ortaklarımızdan Rıdvan Çelikel tarafından pay adetinin  1.840.000'ne tamamlanacağına dair beyan verilmesine yönelik talebimiz ,SPK'nın 22.12.2010 tarihli yazısı ile uygun görülmüş olup, 23.12.2010 tarihinden itibaren likitide sağlamaya yönelik işlemler bu esaslara göre yürütülecektir.
Halka arz izahnamemizde açıklandığı üzere likidite sağlamaya yönelik işlemler her bir seansta   50.000 adet alış ve 50.000 adet satışla  sınırlanmıştır. Sözkonusu işlemlere Şirketimizin ya da ortağımız Rıdvan ÇELİKEL'İN bir müdahalesi  söz konusu olmayıp, Deniz yatırım tarafından en iyi gayret ilkesiyle gerçekleştirilmektedir.Sözkonusu işlem sonuçları da her gün Deniz Yatırım tarafından kamuya açıklanmaktadır."


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön