Arsa ve Arazi

Rifat Hisarcıklıoğlu: Sanayide müthiş bir yatırım iştahı var ama arsa bulamıyoruz!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin merakla beklenen 80. Mali Genel Kurulu'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sanayide müthiş bir yatırım iştahı olduğunu ama arsa bulamadıklarını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin merakla beklenen 80. Mali Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve oda, borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünya'dan Nagihan Kalsın imzalı habere göre söz konusu Genel Kurul’da önemli açıklamalar yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamuda tasarruf paketini olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Rifat Hisarcıklıoğlu, söz konusu sürecin belirli zorlukları olacağını fakat daha güçlü ve daha rekabetçi ekonomi olma hedefine mutlaka ulaşılacağını dile getirdi.

YATIRIM İŞTAHI MÜTHİŞ ARSA BULAMIYORUZ

Yaptığı açıklamada ülkemizin önünde 4 senelik seçimsiz bir dönem olduğuna işaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “4 sene yapısal reformların hayata geçirilmesi açısından ciddi bir fırsattır. Ekonomide başlatılmış olan bu yeni politikalar, bu yönde atılmış doğru adımlardır ve destekliyoruz. Özellikle de Türkiye'yi yüksek enflasyon belasından kurtarma hedefinizi çok önemli görüyoruz” dedi. 

Açıklamasında finansmana erişimde giderek büyüyen bir sıkıntı olduğunu kaydeden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konuda KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yapılabileceğini ve onları kredi sınırlamaları dışında tutup piyasaya rahatlama getirilebileceğini dile getirdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret ve sanayi odalarına üye küçük işletmelere yönelik yeni bir kredi destek sistemi kurulabileceğini, ticari kredi kartlarındaki taksit ve limit kısıtlarının kaldırılabileceğini de söyledi.

Sanayiyi büyütmek ve deprem riskine karşı korumanın bir diğer önemli konu olduğuna değinen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sanayiye büyüme alanı için yer bulamıyoruz. Söz konusu bu durum da arsa fiyatlarını yükseltiyor. Sanayi yatırımlarını maliyetli duruma getiriyor, zorlaştırıyor." dedi.

Açıklamasında "Rakibimiz olan birçok ülkenin toplam yüzölçümü içinde sanayiye ayrılmış olan yer yüzde 3 civarında. Bizde ise yüzde 1’in çok altında. Oysa müthiş bir yatırım iştahı var fakat yer bulamıyoruz. " diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz çorak, yamaç, tarıma uygun olmayan alanlardan sanayi için genişleme sahaları üretilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

1 milyon TL'nin 181 günlük getirisi ne kadar? Hangi banka Mayıs 2024'te ne kadar mevduat faizi veriyor?

Karaköy’deki Tahir Han 230 milyon TL'ye satışa çıktı!

Akbank'tan 20 bin TL faizsiz kredi imkanı! Akbank'tan faizsiz ihtiyaç kredisi...