19 / 05 / 2024

Rings İstanbul'daki konutlarda perdeye ihtiyaç olmayacak!

Rings İstanbul'daki konutlarda perdeye ihtiyaç olmayacak!

Mimar Hakan Kıran'ın tasarladığı Rings İstanbul, 'mahrem proje' iddiasıyla yola çıktı. Hiç kimsenin birbirinin kapısını, penceresini görmediği projede en yakın bina mesafesi 30 metre.



Mimar Hakan Kıran'ın tasarladığı Rings İstanbul, 'mahrem proje' iddiasıyla yola çıktı. Hiç kimsenin birbirinin kapısını, penceresini görmediği projede en yakın bina mesafesi 30 metre.

İlaç ve mutfak eşyaları sektörlerinin de içinde yer aldığı altı sektörde 50 yıllık deneyime sahip olan Selçuklu Holding, Selin Yapı isimli şirketiyle Sancaktepe 'de 230 dönüm arsada geleneksel kriterlerin esasa alındığı 1500 konutluk bir proje gerçekleştiriyor. Komşuların birbirinin kapısını ve penceresini görmediği, her konuta ayrı merdiven ve asansörlerin kullanıldığı projenin mimarlığını Hakan Kıran üstlendi. Rings İstanbul isimli projenin ilk etabının Mayıs 2013, ikinci etabının ise 2014'te tamamlanması planlanıyor.
Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, projeyi, 'Konutları kendime ev yaptırıyormuşum gibi inşa ettiriyorum' sözleriyle nitelendirirken, yola çıkış hikyelerini şu sözlerle anlattı: 'Apartman yaşamı bizlere bazı konforlar sunuyor, bunun karşılığında ise maalesef daha az yeşil ve daha kalabalık ve iç içe bir yaşam tarzı içeriyor. Kapılarınız, camlarınız sürekli başkalarıyla karşı karşıya kalıyor. Araştırdığımızda insanlarımızın zaman zaman kendi evlerine kapanmak istediklerini fark ettik. Buradan yola çıkarak yaşamayı hayal ettiğim daireyi mimarımız Hakan Kıran 'la paylaştım. Kendisi bir Mimar gözüyle hayallerimizi gerçeğe çevirdi ve projemizi usta dokunuşlarla tamamladı. Ses yalıtımı pencerelerin birbirini görmemesi, ayrı merdiven ve asansörlere son derece önem verdik. Komşu gürültüsü tarihe karıştı. Diğer yandan, kimse kendi dairesi içerisine sıkışmıyor. Birbirlerine en yakın bina mesafesinin ortalaman 30 metre olduğu bir projede bir blokta yer alan iki daire arasında iki asansör, iki merdiven, iki girişin bulunduğu çekirdekler var. Her katta sadece iki daire bulunuyor. Maksimum ölçüde güneş dikkat ettiğimiz bir diğer ölçek oldu. ”

Sancaktepe'ye Bebek muamelesi
Sancaktepe 'yi tanımadığını, ancak proje için Levent-Bebek bölgesindeki binalar kadar hassas davranıldığına dikkat çeken mimar Hakan Kıran ise, hareket noktalarının 'İnsan bir evden ne ister' sorusu olduğunu belirterek, bu soru çerçevesindeki belirleyici güçleri ise, “Bizim insanımız az katlı, makul yükseklikte, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerinin olduğu, mahremiyete önem veren, doğal malzemenin kullanıldığı bir konutta yaşamak istiyor' sözleriyle anlattı.
Bu belirleyici noktalara nefes ve güneş alma unsurlarının da eklenmesiyle ismi, ruhu ve çevresi, ve insani ilişkileri olan bir proje geliştirdiklerinin altını çizen Kıran,   “Konutların dört tarafı boş. Her açıdan güneş ve hava alıyor ” dedi.

Yeşil alana 30 futbol sahası ayrıldı
Proje, 230 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştiriliyor. Yeşil alana 30 futbol sahası büyüklüğünde 170 bin metrekarelik yer ayrıldı. 400 bin metrekare inşaat yapılması planlanan porjede sosyal tesislere ayrılan alan ise 41 bin metrekare oldu. 1500 konut olarak tamamlanacak proje, iki etap olarak planlandı. Projenin ilk kısmını oluşturan etaplarda konutlar, üç şekilde isimlendirildi. 441 konutluk bölüm Siesta olarak isimlendirilirken, 93 rezidanslık kısım Fiesta ve 58 daireden oluşan bölüm ise Vista olarak adlandırıldı. Ayrıca bir AVM'nin bulunacağı projede metrekare fiyatları 2 bin 100 TL ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. Yatırım maliyetinin 500 milyon TL olan Rings İstanbul 'un ilk etabı 2013 yılı Mayıs ayında, tamamı ise 2014 yılında bitecek.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön