Riskli yapı tespit edilirse ne olur?
Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?Risk tespiti aşamasında 2/3 gibi bir çoğunluk gerekli olmuyor
Kentsel dönüşüme girmek isteyenlerin öncelikle yapıları için risk tespiti yaptırmaları gerekiyor. Risk tespiti aşamasında 2/3 gibi bir çoğunluk gerekli olmuyor. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile bu tespit yapılabilir.
Müracaat için tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi yeterli oluyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?
RİSKLİ YAPI TESPİTİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?
Vatandaşlar yapılarını, Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebilirler.
Riskli yapılar, 6.3.2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.
RİSKLİ YAPI TESPİT EDİLİRSE NE OLUR?
Yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından (Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlar) Müdürlüğümüze bildirilir. Müdürlüğümüz raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.
Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?
Riskli yapı tespiti zorunlu mu?
Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?