24 / 11 / 2024

Riskli yapı tespitinde görev alacak mühendislerden istenen belgeler!

Riskli yapı tespitinde görev alacak mühendislerden istenen belgeler!

Riskli yapı tespit raporunun hazırlanmasında görev alacak mühendislerin mesleklerinde fiilen en az beş yıl çalışmış olmaları gerekiyor. Peki, bu durum nasıl ispat edilir? İşte riskli yapı tespitinde görev alacak mühendislerden istenen belgeler..




Riskli yapı tespitinde görev alacak mühendislerden istenen belgeler!

Riskli yapı tespit raporunun hazırlanmasında görev alacak mühendislerin mesleklerinde fiilen en az beş yıl çalışmış olma şartını ispat etmeleri gerekiyor. Bunun için ise istenen belgeler şu şekilde sıralanıyor.


- 4708 Sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanun Kapsamında düzenlenmiş olan Denetçi Belgesinin noter onaylı fotokopisi,


- Mesleğinde en az 5 yıl fiilen çalıştığını beyan ettiği yıllara ait, hizmet verdikleri idareden (kamu kurum ve kuruluşu) alınmış, çalıştıkları mesleki ihtisas alanlarını, görevini (fiilen yaptığı işi), unvanını ve çalışma süresini (gün /ay/ yıl olarak) belirten resmi yazı veya hizmet çizelgesi, 


- Mesleğinde en az 5 yıl fiilen yaptığı işleri gösterir belgeler olarak çalışma alanı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca onaylanmış belgeler (onaylı proje kapakları, TUS, Yapı ruhsatı, Yapı Kullanma İzin Belgesi, Hakediş, İş bitirme belgeleri, ilgili idaresince düzenlenmiş ilgilinin yaptığı işleri gösterir resmi yazılardan biri veya bir kaçı vb.),


- Çalıştıkları özel kuruluşlardan alınan, ilgilinin görevini, unvanını ve çalışma süresini (gün ay yıl) belirten, firma yetkilisince imzalanmış çalışma belgesi ile birlikte beyan edilen çalışma süresini tevsik eden, ilgili sosyal güvenlik kurumunca onaylanmış belgeler, (SSK pirim ödeme belgeleri veya hizmet çizelgeleri).


Lisanslı Kuruluşta Riskli Yapı Tespiti Yapacak İnşaat Mühendisinin Vereceği Taahhütname Örneği


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA

(Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü)

                                                                                                                               


6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve bu Kanunun Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca riskli yapı tespiti yapmak üzere lisanslandırılan ve …………………… adresinde faaliyet gösteren ortağı olduğum/sözleşmeli çalıştığım ……………………………………… unvanlı lisanslı kuruluş adına düzenleyeceğim riskli yapı tespit raporlarını 6306 sayılı Kanun’a ve Kanunun Uygulama Yönetmeliğine uygun olarak hazırlayacağımı ve bu kurumdaki/kuruluştaki görevimden herhangi bir nedenle ayrıldığım zaman, ayrıldığım tarihten itibaren 15 gün içinde durumu Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildireceğimi taahhüt ederim.


Adı-Soyadı


Adres: 

Tel:

T.C Kimlik No:

İMO Sicil No:


Riskli yapıların tespitinde görev alan kuruluşlar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön