28 / 04 / 2024

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...



Riskli yapı tespitine itiraz 2021

İzmir'in Seferihisar açıklarında geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. 1999 depremi öncesinde inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını araştırıyor.

Bina risk tespiti için hızlı, orta ve kapsamlı testler yapılabiliyor. Binanın deprem risk analizini yapan firmalar, bina kolonlarından demir ve karot örnekleri alarak yapının riskli olup olmadığını ölçüyor. Bununla birlikte hızlı tetkik teknikleriyle de binanın dayanıklılığı hesaplanabiliyor. 

Riskli bina tespiti başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı kurum ve kuruluşlara tapu ve kimlikle başvuruda bulunabiliyor. Lisanslı kurum ve kuruluşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden öğrenilebiliyor. 

Riskli yapı tespitine itiraz 2021

Riskli yapı tespitine karşı yapı malikleri veya kanuni temsilcilerince on beş gün içinde yapının bulunduğu yerdeki Müdürlüğe verilecek bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İtirazın süresi içerisinde ve yapı maliki tarafından yapılıp yapılmadığı Müdürlükçe kontrol ediliyor. Süresi içinde yapılmayan itirazlar ile malikince veya malikin vefat etmiş olması durumunda mirasçılarınca yapılmayan itirazlar işleme alınamıyor.

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

Riskli Yapı Bina Kartı 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön