03 / 05 / 2024

Riva'da kaçak yapılan duvar yıkıldı!

Riva'da kaçak yapılan duvar yıkıldı!

Kuzu Grup İnşaat Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu’nun oğlu Yusuf Kuzu’nun doğa harikası Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı ortaya çıktı...



Kuzu Grup İnşaat Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu’nun oğlu Yusuf Kuzu’nun doğa harikası Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı öğrenildi. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; sahile kadar kat kat beton bloklardan duvar ören Kuzu yan parseldeki yeşil alanı çevirerek duvar yaptı. Bölge sakinlerinin arsadaki çalışmalarla ilişkin kurumlara şikayette bulunması üzerine duvar yıkıldı. Beykoz Belediyesi yetkilileri villanın yapı kayıt belgesi olduğunu belirtti. 

Ulaştığımız Gökçen Kuzu tüm işlemlerin yasal olduğunu ifade etti, havuzu sorduğumuzda ise “Havuzu kapatmak kolay, üzerine 3 tahta çakarız” dedi. 

Beykoz, Riva’da Millet Caddesi’ne komşu kıyı şeridindeki Yusuf Kuzu’ya ait parselde günlerdir hummalı bir çalışma yürütülüyor. Parselde inşa edilen geniş camlı villanın dışı taşlarla kaplandı, havuz, beton blok duvarlar ve beton merpenler yapıldı.

Parselin yan arazisi ise ortak yeşil alan olarak geçiyor. İnşaat yan parsele de metrelerce taşarak duvarlar yapıldı. Arazinin 2018 hava fotoğrafları incelendiğinde arazide sadece küçük ahşap bir ev olduğu görülüyor.

‘50 METRE TERK EDİLMEDİ’

Bölge sakinleri mahallede çivi bile çakamadıklarını ifade ederek inşaattaki çalışmalarla ilgili şikayette bulundu. Dilekçede kıyı kenar çizgisinden ilk 50 metre mesafenin bırakılması gerektiği, bu arazide mesafenin bırakılmadığı belirtildi. 

Sahillerin halka ait olduğu belirtilen dilekçede “Bu büyüklükteki bir yerleşim yerinde inşaatların yapımını otorite disiplinli bir şekilde denetlemez ve gereğini yapmazsa dejenere yapılaşma başlar ve devam eder. Müşterek sahalar, yeşil alanlar vs. korunması bizler tarafından yapılmış, işgaller önlenmiş, birçok olaya rağmen başarılı bir şekilde bügünlere getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

“Kıyı kenar çizgisinden sonra birinci 50 metrelik bölümü terk edilmeden işlemler pervasızca devam ediyor” ifadeleri kullanılan dilekçede arazideki bu işlemlerin engellenmesi talep edildi.

Bodrum Belediyesi, yapının yapı kayıt belgesi bulunduğunu açıkladı.

Yılmaz Özdil'in villasının kaçak eklentileri yıkılıyor!


Geri Dön