17 / 05 / 2024

Rixos Elysium Taksim Suits'te 450 bin Euro'ya!

Rixos Elysium Taksim Suits'te 450 bin Euro'ya!

Taksim'de Ofton İnşaat tarafından yapılan Rixos Elysium Suit, Rixos'un İstanbul'da işleteceği ikinci residence projesi. 450-500 bin eurodan satışa çıkarılan dairelerden alanlar dairelerini Rixos'a 4 bin euroya kiraya verebilecek



Proje-Gezi Yorum bu hafta İstanbul'un en merkezi noktalarından biri olan Taksim'deydi. Bir zamanlar İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Andromeda'nın bulunduğu arsa üzerinde yükselen Rixos Elysium Taksim Suits projesini gezdim. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Altun'la birlikte gezdiğim projenin en önemli özelliklerinden biri, Taksim'de yer alması. Ofton İnşaat, bundan önce yine gelişmekte olan bölgelerder Şişli Bomonti'de projeler gerçekleştirmiş ve Bomonti'nin dönüşümünde anahtar rol oynamıştı.

TAKSİM'İ DE DÖNÜŞTÜRECEK

İsmail Hakkı Altun, Taksim'de ilk olarak Rixos Elysium Taksim Suits projesiyle giriş yaptıklarını, yine Taksim'de bir ofis inşaatına ve Taksim Residence projelerine başladıklarını anlatıyor. Dolapdere Caddesi üzerinde ve Kasımpaşa'da arsalar satın alan firma, Taksim'de de dönüşümün anahtarı olma konusunda iddialı.

YATIRIM 10 YILDA GERİ DÖNÜYOR

İsmail Hakkı Altun, Rixos Elysium Taksim Suits'in karlı bir yatırım aracı olduğuna dikkat çekiyor. Projeden ortalama 450 - 500 bin euroluk bir daire satın alan yatırımcının dairesini Rixos'a işletme için kiraladığında aylık ortalama 4 bin euro garanti kira getirisine sahip olacağının da altını çiziyor. Bu kira geliriyle yatırımcı satın aldığı suit daireye ödediği paranın geri dönüşünü ortalama 9-10 yıl gibi bir sürede sağlamış oluyor.

Fonksiyonel tasarım

İsmail Hakkı Altun ile örnek daireleri geziyoruz. Öncelikle şunu belirteyim proje mimari olarak çevresindeki binalardan oldukça farklı. Bina 2'nci katı ile 21'inci katı arasındaki zemin büyüklüğü farkı 2.5 metreye çıkıyor. Dolayısıyla alttan yukarılara doğru çıktıkça dairelerin kullanım alanları artıyor. Her katta 13 adet suit dairenin yer aldığı projede koridorlar çok güzel tasarlanmış, 5 yıldızlı bir otel havası veriyor. Suit daireler ise fonksiyonel olarak tasarlanmış. Tasarımlar Mimar Dara Kırmızıtoprak'a ait. Tüm odalarda bir bütünlük olması açısından standart bir konsept belirlenmiş. Suitler, bir oda açık mutfak ve asma katta bulunan banyo, giyinme odası ile yatak odasından oluşuyor.

Dairelerin % 85'i Rixos'a kiralandı

İsmail Hakkı Altun, projenin içinde 21 katlı, 80 - 180 metrekare arasında değişen farklı büyüklük ve tiplerde 140 suit dairenin yer aldığını anlattı. Altun, 5 yıldızlı otel konsepti ile residence konseptinin harmanlandığı projenin Rixos tarafından işletileceğini kaydetti. Projedeki 140 suit dairenin yüzde 60- 75'inin satışa sunulduğunu, geri kalanların Rixos tarafından işletileceğini belirten Altun, daire satın alanlardan yüzde 85'inin dairelerini işletmesi için Rixos'a kiraya verdiğini söyledi.

BEĞENDİM

İstanbul'un en merkezi noktasında Taksim'de bulunması projeye önemli bir ayrıcalık katıyor.
Yatırımcısına yüksek kira geliriyle yatırımının hızlı geri dönmesini sağlıyor.
Tamamen camla kaplı pencereler sayesinde eşsiz manzara keyfi sunuyor.
Suitler, fonksiyonel ve etkileyici bir tasarıma sahip.

BEĞENMEDİM

Bir bölgede ilk yatırımları yapmanın dezavantajları da vardır. Bu projede yaşam başladığında etrafta başlayacak diğer projeler belli bir dönem rahatsızlık verebilir.
İş hayatı ve eğlence hayatının merkezi Taksim'deki bu projede bir Heliport'un yer alması projeye ayrı bir değer katabilirdi.
Sabah/Bülent YOLDAŞ

0212 291 17 61

www.elysiumsuites.com

[email protected]


Geri Dön