28 / 04 / 2024

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.



Yerel seçimlerde halka daha iyi hizmet sunacaklarını, israfı önleyeceklerini vaat ederek seçilen CHP'li belediye başkanları geçen bir yılı aşkın sürede skandallarıyla kounuşuluyor. İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ ve yolsuzluk iddialarıyla görevden alınan CHP'li eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine 31 Mart seçimlerinde seçilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da seçim sonrası lüks hayatı ile gündeme geldi. 

"DAHA İYİ HAYAT" SLOGANI

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, seçim kampanyasında "Beşiktaş'ta daha iyi bir hayat" sloganını kullanan ve halka daha iyi bir hayat vaadinde bulunan Başkan Akpolat seçildikten sonra kendi hayatını değiştirmeye başladı. Başkan olmadan önce Bahçelievler'de mütevazı bir dairede yaşayan Polat, seçimden sonra önce Ulus'ta lüks bir siteye taşındı. Bu süreçte Akpolat'ın hayatında dikkat çeken değişimler meydana geldi. 

BOĞAZ MANZARALI VİLLA

Başkan Akpolat, son olarak yaşadığı lüks siteden Boğaz'a nazır bir villaya taşınmak için hazırlık yapıyor. Alınan bilgilere göre, CHP'li Akpolat, Kuruçeşme'de her biri yaklaşık 30 milyon TL değerinde olan 7 villanın yer aldığı Akşit Kasım Fikri Villaları sitesindeki villardan birini kiraladı. İstanbul Boğazı manzaralı villanın kirasının aylık 60 bin TL, aidatının ise 7 bin TL olduğu ortaya çıktı. 

ÇATI KATINI YÜKSELTTİ

CHP'li Akpolat'ın, çivi çakılması bile yasak olan Boğaziçi Öngörünüm Alanı'nda bulunan villada kaçak olarak tadilat yaptırdığı da öğrenildi. 500 metrekare kapalı alana sahip olan ve 1 dönümlük bahçe, özel havuz, 4 banyo ve 6 odası bulunan 2.5 katlı villadaki tadilat büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülüyor. İşçiler tadilat çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, çalışmalar kapsamında villanın hem dışında hem de içinde kaçak tadilat yapıldığı ve çatı katının yükseltildiği ortaya çıktı. Site alanında diğer villa sahiplerinden izinsiz bir de kır bahçesi yapıldığı belirtildi. 

'DUYULMASIN UYARISI'

Akpolat'ın eşinin ise, sıklıkla Kuruçeşme'deki siteye giderek çalışmalarla ilgili işçilere direktifler verdiği ileri sürüldü. Sitenin güvenlik görevlileri ile tadilat yapan işçilere CHP'li Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın, "Benim villa kiraladığımı kimse bilmeyecek. Eğer duyulursa sorumluluk size ait" dediği iddiası bulunuyor. 

PARTİDE TEPKİ

CHP'li Akpolat'ın yaşamındaki bu sıradışı değişime CHP içinden de tepki geldiği ve partililerin "Genel merkez bu kepazeliğe bir an önce el koymalı" diyerek tepki gösterdiği belirtiliyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz" sözünün tam tersine uygulamaları parti içinde tartışmalara neden oldu. Bu arada Akpolat'ın kiraladığı villanın sahibi Ruşen Sayılgan'ın yaşının ilerlemesi sebebiyle yıllarca oturduğu ve çok büyük olan boğaz manzaralı evinden taşındığı ve Etiler'de daha küçük bir dairede yaşamına devam ettiği ortaya çıktı. 

VİLLAYA KAÇAK TADİLAT

CHP'li Akpolat'ın Kuruçeşme'de Boğaz öngörünümündeki villadaki kaçak tadilatı SABAH görüntüledi. Villanın etrafının brandalarla kapatıldığı görüldü. Bu arada İstanbul'un en gözde mekanlarından biri olan Park Fora Fish Restoran'ın sahibi olan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz'ın da ilçede çok sayıda kaçak yapıya ve projeye aykırı büyütülen yerlere izin verdiği ve sahibi olduğu balık restoranının da kaçak bölümlerinin olduğu belirlendi. CHP'li eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Ortaköy'de yaptırdığı kaçak villa ile gündeme gelmişti.

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Soner Yalçın’ın kaçak villasına çifte soruşturma!


Geri Dön