Genel

Rıza Koçyiğit: 2011 inşaatın büyüme yılı olacak!

Kriz dolayısıyla bir önceki yılı beklemede geçiren, 2010 yılında ise yeni projelerle atağa kalkan inşaat sektörü 2011"de de büyüme bekliyor...

Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, œ2010 sektörün büyüme kaydettiği bir yıl oldu. 2011"de seçim sonrası 2010"a göre bir miktar daha büyüme bekliyoruz. Bu büyüme oranı eldeki mevcut stokların satış hızına göre şekillenir dedi.

Esenyurt"ta MİLPARK projesini hayata geçiren Milpa"nın Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, inşaat sektörünün 2010 yılını ve 2011 beklentilerini değerlendirdi. Kriz dolayısıyla beklemeye geçen birçok firmanın 2010 yılında yeni projelerini hayata geçirdiğini ve bu yılın sektör açısından œbüyüme yılı olduğunu ifade eden Rıza Koçyiğit, şöyle devam etti: œBirbirinin benzeri ve A-B gruba hitap eden konut projeleri doğal olarak bir arz fazlalığı görüntüsü yarattı. Ancak C grubunda hala konut ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burada da maalesef yüksek arsa maliyetleri bu gruba konut üretimini güçleştiriyor. 2011"de seçim sonrası 2010"a göre bir miktar daha büyüme bekliyoruz. Bu büyüme oranı eldeki mevcut stokların satış hızına göre şekillenir. Buradaki handikap bir çok projenin ˜önce sat “ sonra yap" modeli ile yola çıkmasıdır. Dolayısıyla eldeki stokları satarsa ancak yenisini yapabilecektir.

BDDK"nın kredi sınırlaması doğru

BDDK"nın geçen ay konut kredilerine getirdiği sınırlamaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rıza Koçyiğit, uygulamanın bankalar için de, kredi kullanan taraf için de doğru olacağını söyledi. Koçyiğit, kredi miktarından çok kime hangi şartlarda kredi verildiğinin önem taşıdığını ifade etti ve ekledi: œSıfır peşinat ile aylık çok düşük taksitlerle başlayan krediler var. Alan kişi ˜ödeyebildiğim kadar kira gibi öderim" diye yola çıkıyor. Bir hesap-kitap işi yok. Konut kredilerinde tüketicinin muhakkak bir miktar parayı peşinat olarak koyması gerektiğine inanıyorum. O zaman tüketici kendini ödeme konusunda disipline edebilir diye düşünüyorum. Gelir sürekliliği veya cebinde bir miktar parası olmayanların konut kredisi riskini almamaları gerekli.   BBDK"nın yaptığı açıklamaya göre bu duruma bir düzenleme geliyor¦ Bankalar konut kredisini ,raicin ancak %75"ine verebilecek¦ Ve en önemlisi ekspertizi de SPK uzmanları yapacak¦ Bu uygulamanın tüm taraflar için doğru olacağına inanıyorum.

MİLPARK"ta yaşam başladı

Yaşamın başladığı MİLPARK Konutları hakkında da bilgi veren Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, 1. Etap"ta konut teslimlerine Eylül 2010"da başlandığını söyledi.
MİLPARK"ın, bölgede birbiri ardına yükselen konut projeleri arasında œöngörülen tarihte tamamlanması ve zamanında teslimat özelliği ile öne çıktığını belirten Rıza Koçyiğit, œBölgede yeni başlayan projeler de bulunmasına karşın, dairesini satın alarak hemen taşınabilecek projeler içerisinde birinci sırada bulunuyoruz. MİLPARK"ta 15.000 TL"den başlayan peşinat verenler 120 aya varan taksit ödeme avantajı ile hemen evlerine taşınabiliyor. MİLPARK projemizde dört blok ve ticari ünite ve sosyal tesislerden oluşan 1. Etap"ta yaklaşık 270 adet dairenin satışı yapılmış bulunmaktadır. Bu da yüzde 85 seviyelerindedir diye konuştu.
MİLPARK"ta sunulan œhemen teslimat imkanının konut yatırımcıları için de cazip olanaklar sunduğunu belirten Koçyiğit, evlerine hemen taşınmak istemeyenlerin kiraya vererek taksit ödemelerini kolaylaştırabileceklerini belirtti.

15.000 TL PEşžİNAT VERENLERE DAİRELERİ HEMEN TESLİM

 Milpa tarafından, 2008 yılında inşaatına başlanan MİLPARK"ta 1. Etap konut teslimleri Eylül 2010"da başladı. 1. Etap"ta, 15.000 TL"den başlayan peşinat verenler 120 aya varan taksit ödeme avantajı ile hemen evlerine taşınabiliyor. MİLPARK""tan 1+1 ve 2+1 daire alanlara ise beyaz eşyaları hediye ediliyor.

33 bin 180 m2 arazi üzerinde, 13 bin m2"si peyzaj alanı olarak ayrılmış olan MİLPARK, 105 bin m2 inşaat alanı üzerinde toplam 14 konut ve 1 ticaret bloğunda, büyüklükleri 65 “ 186 m2 arasında değişen 993 adet bağımsız bölümden oluşuyor.   MİLPARK"ta, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 seçenekleri bulunuyor.   Bloklarda, en üst 2 kattaki dairelerin her birinde bulunan daireye özel teras ve bahçe katındaki bahçeli daireleri ile MİLPARK, diğer projelerden ayrılıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi danışmanlığı kapsamında geliştirilen özel zemin iyileştirme projelerinin uygulandığı MİLPARK, fore kazık, radye temel gibi son teknolojileri ile desteklenen uygulamalarıyla; deprem yönetmeliğine uygun birinci sınıf malzeme kullanımları ile inşa ediliyor.
Ayrıca, daire başına yıllık su tüketiminde yüzde 50"ye varan su tasarrufu sağlayan œEKOSAN “ Ekolojik Evsel Atıksu Yönetimi özel sistemi de, MİLPARK"ı œçevre Dostu olarak benzerlerinden ayıran bir başka önemli özellik.
Milpark"ta 120 aya varan vadelerle 65 m2 1+1 daireler 15 bin TL peşinat ve aylık 1.150 TL taksitle satışa sunuluyor. 100 m2 2+1 daireler 25 bin TL peşinat ve aylık 1.800 TL taksit, 166 m2 3+1 daireler ise 40 bin TL peşinat ve aylık 1.800 TL taksitle satışa sunuluyor.

MİLPARK"TA 120 AYA KADAR TAKSİT FIRSATI VAR
                                               
Daire Tipi  Peşin Satış Fiyatı  Peşinat  120 Ay Taksit
1+1 (65 m2)  103.700  15.000  1.150
2+1 (100 m2)  158.950  25.000  1.800
3+1 (166 m2)  281.350  40.000  3.200
                  (*)Milpark Fırsat Tablosu daire seçimine göre farklılık gösterir.

MİLPARK"ın sakini olmayı isteyenlerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde, finansal kurumlar ya da şirket finansları kapsamında, mümkün olan her türlü ödeme kolaylığı sunuluyor.
( D&D Mortgage, Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası )

MİLPARK KONUTLARI
Sosyal Yaşam
  Dere ve şželaleler
  Cafe ve Restaurant
  Fitness Center
  Havuz ( çocuk&Yetişkin)
  çocuk Oyun Alanları
  Yürüyüş Parkuru
  çevre Dostu
  15.000 M2 Yeşil Alan
  Ekolojik Bina,
Gri Su Uygulaması
(Yıllık %50"ye Varan Su Tasarrufu)

Güvenli Yapı
  Konvansiyonel Kalıp
  Radye Temel
  Fore Kazık
  1.Sınıf Isı ve Ses Yalıtımı

Daire Tipi
  İster Teraslı,
  İster Bahçeli 13 m2 ˜de
Daire Seçeneği

Konfor
  1+1 ve 2+1˜ lerde Beyaz Eşya
  Doğal Gaz Kombi
  çift Asansör
  Klima Alt Yapısı
  Jeneratör, İnternet altyapısı
  24 Saat Güvenlik
  Açık ve Kapalı Otoparklar
  Profesyonel Site Güvenliği, 24 saat kapalı devre izleme sistemi
                                   
MİLPARK Showroom ve Satış Ofisi:
Telefon:   0 212 852 49 00
Adres: Mehter çeşme Mah. Mehmet Akif Ersoy Cad.1962 Sokak Esenyurt “ İstanbul
www.MİLPARK.com.tr

Basında yer alan diğer haberler:

A grubu doydu C grubu için konuta üretmek gerekiyor
Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, 2008 yılındaki ekonomik kırılmayı inşaat sektörünün atarak harekete geçtiğini, 2011"in de inşaatın büyüme yılı olacağını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada geride kalan sene içinde sektörün büyüme kaydettiğini belirten Koçyiğit, œ2011"de seçim sonrası 2010"a göre bir miktar daha büyüme bekliyoruz. Bu büyüme oranı eldeki mevcut stokların satış hızına göre şekillenir dedi.

Esenyurt"ta Milpark projesini hayata geçiren Milpa"nın Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, kriz dolayısıyla beklemeye geçen birçok firmanın 2010 yılında yeni projelerini hayata geçirdiğini ve bu yılın sektör açısından œbüyüme yılı olduğunu ifade etti. Koçyiğit, şöyle devam etti: œBirbirinin benzeri ve A-B gruba hitap eden konut projeleri doğal olarak bir arz fazlalığı görüntüsü yarattı. Ancak C grubunda hala konut ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burada da maalesef yüksek arsa maliyetleri bu gruba konut üretimini güçleştiriyor. 2011"de seçim sonrası 2010"a göre bir miktar daha büyüme bekliyoruz. Bu büyüme oranı eldeki mevcut stokların satış hızına göre şekillenir. Buradaki handikap bir çok projenin ˜önce sat   sonra yap" modeli ile yola çıkmasıdır. Dolayısıyla eldeki stokları satarsa ancak yenisini yapabilecektir.

BDDK"nın kredi sınırlaması doğru
BDDK"nın geçen ay konut kredilerine getirdiği sınırlamaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rıza Koçyiğit, uygulamanın bankalar için de, kredi kullanan taraf için de doğru olacağını söyledi. Koçyiğit, kredi miktarından çok kime hangi şartlarda kredi verildiğinin önem taşıdığını ifade etti ve ekledi: œSıfır peşinat ile aylık çok düşük taksitlerle başlayan krediler var. Alan kişi ˜ödeyebildiğim kadar kira gibi öderim" diye yola çıkıyor. Konut kredilerinde tüketicinin muhakkak bir miktar parayı peşinat olarak koyması gerektiğine inanıyorum. O zaman tüketici kendini ödeme konusunda disipline eder.

Ödemelerde gelir sürekliliğinin önemli olduğunu belirten Koçyiğit, œCebinde bir miktar parası olmayanların konut kredisi riskini almamaları gerekli.   BBDK"nın yaptığı açıklamaya göre bu duruma bir düzenleme geliyor. Bankalar konut kredisini, rayicin ancak yüzde 75"ine verebilecek. Ve en önemlisi ekspertizi de SPK uzmanları yapacak. Bu uygulamanın tüm taraflar için doğru olacağına inanıyorum diye konuştu.

Milpark"ta yaşam başladı
Yaşamın başladığı Milpark Konutları hakkında da bilgi veren Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, 1. Etap"ta konut teslimlerine Eylül 2010"da başlandığını söyledi. MİLPARK"ın, bölgede birbiri ardına yükselen konut projeleri arasında œöngörülen tarihte tamamlanması ve zamanında teslimat özelliği ile öne çıktığını belirten Rıza Koçyiğit, œBölgede yeni başlayan projeler de bulunmasına karşın, dairesini satın alarak hemen taşınabilecek projeler içerisinde birinci sırada bulunuyoruz. MİLPARK"ta 15.000 TL"den başlayan peşinat verenler 120 aya varan taksit ödeme avantajı ile hemen evlerine taşınabiliyor diye konuştu.