02 / 05 / 2024

Rıza Yalçınkaya: TOKİ kaynaklarının ne kadar yoksula dönüyor?

Rıza Yalçınkaya: TOKİ kaynaklarının ne kadar yoksula dönüyor?

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, TOKİ kaynaklarının ne kadarının, yoksul ve dar gelirlilere yatırım olarak döndüğünü sordu



Rıza Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TOKİ'nin son 6 yılda yatırım maliyeti 30 milyar lira olan 2 bin 500 ayrı ihale gerçekleştirdiği iddialarını gündeme getirdi.

TOKİ konutlarının ne kadarının lüks ve gelir getirici özellik taşıdığını, ne kadarının sosyal konut niteliğinde olduğunu öğrenmek isteyen Yalçınkaya, önergesinde, "TOKİ, son 6 yıllık süre içerisinde Yüksek Denetleme Kurulunca kaç kez denetlendi? Son 6 yıllık dönemde ihale süreciyle ilgili olarak  TOKİ  aleyhine idare mahkemelerince açılan dava var mı? TOKİ'nin gerçekleştirdiği konutlarla, aynı nitelikli konutları gerçekleştirilen diğer kamu kurumlarının inşaat maliyetleri arasındaki oran nedir?" sorularına yer verdi.

Yalçınkaya, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e yönelttiği soru önergesinde ise bakanlığın, yatırımlarının yüzde kaçını kullandığını, ödenek olduğu halde planlanan ancak yerine getirilmeyen yatırımların neler olduğunu sordu.
AA


Geri Dön