02 / 05 / 2024

Rize Cumhuriyet Meydanı yenilenecek!

Rize Cumhuriyet Meydanı yenilenecek!

AK Parti Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanı projesi için harekete geçti. Başkan Kasap ve Bursa’dan gelen Büyükşehir Belediye Teknik heyeti Rize’de Cumhuriyet Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi...




 AK Parti Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanı projesi için harekete geçti.


25 Nisan’da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşen Rize Milletvekili Hasan Karal ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, maliyeti 10 Milyon TL’ye yaklaşan Rize Cumhuriyet Meydan projesinin yeni bir kimliğe kavuşacağını bildirmişti. Belediye Başkanı Kasap’ın konuğu olarak Cumhuriyet Meydan projesini yapmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden teknik heyet Rize’ye geldi. Başkan Kasap ve Bursa’dan gelen Büyükşehir Belediye Teknik heyeti Rize’de Cumhuriyet Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi.


İncelemelerin ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Kasap "Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı Bey'in bilgisi dahilinde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ile bir görüşme yapmıştık. Meydan projemizin alt yapı çalışmasıyla ilgili ilk adımları attık. Rize ile Bursa arasında öncelikle kardeş şehir olma protokolünü imzalayacağız. Bu çalışmamızın akabinde de Bursa'dan teknik heyetimizle birlikte Cumhuriyet meydanında incelemelerimizi başlatmış bulunmaktayız. Meydanımızı yenileme çalışmalarına ilk adımı atıyoruz. Bundan sonraki süreçte projenin daha sonraki adımları gerçekleştirilecektir. Rize hepimizin şehri olmakla beraber bu çalışmalar süresi içerisinde halkımızdan da bir miktar anlayış bekleyerek, halkımızı mağdur etmemek için göstereceğimiz gayret içerisinde bu projemizi el ele vererek inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.



Beyaz Gazete


Geri Dön