03 / 05 / 2024

Esenler'de Cumhuriyet Meydanı projesi süper, önlemi sıfır!

Esenler'de Cumhuriyet Meydanı projesi süper, önlemi sıfır!

İstanbul Esenler 'deki Cumhuriyet Meydanı 'nda düzenleme ve alt geçit inşaatı hızla sürüyor. Esenler 'in trafik sorununu çözmesi beklenen projenin çevresinde önlem alınmaması, dev çukurların yanından öğrencilerin okula gitmesi tehlikeye davetiye çıkarıyor




Esenler 'in trafik sorununu çözmesi beklenen proje tehlikeye de davetiye çıkarıyor. Esenler 'deki Cumhuriyet Meydanı 'nda düzenleme ve alt geçit inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Esenler 'in trafik sorununu çözmesi beklenen projede inşaat alanı çevresinde önlem alınmaması, dev çukurlarının yanından öğrencilerin okula gitmesi tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Esenler Dörtyol 'da Cumhuriyet Meydanı 'nın çehresini değiştirecek bir projede hummalı bir çalışma sürüyor. 6.5 milyon TL 'ye mal olması beklenen projede altgeçit inşaatı ile tek yönlü trafik akışının olduğu İnönü ve İstanbul Caddelerinin kesişme kısmında trafik yer altına alınarak, bölgedeki trafik sorununa köklü bir çözüm getirilecek. çalışmanın bitiminde 17 bin metrekarelik de yayalaştırılmış bir alan kazanılacak. çalışma bitirildiğinde Cumhuriyet Meydanı modern bir görünüme kavuşmuş olacak.

Dev çukurlar korku yaratıyor

Ancak bu projenin bir de diğer yönü var. Yetkililer güzel bir proje hazırlayıp uygulamaya başlamışlar fakat güvenlik önlemlerini unutmuşlar... Meydanın etrafında Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu ve çok sayıda dershane var. Dev sondaj makineleriyle açılan devasa çukurlar öğrencilerin okul yolunda tehlike saçıyor. Etrafı açık çukurlarla yol öğrenciler için adeta bir “ölüm yolu ” haline geliyor. Belediye ekiplerinin ve yüklenici firmaların tedbir almaması nedeniyle olası kazalara davetiye çıkarıldığını belirten bölge sakinleri Esenler Belediyesi 'ne sürekli şikayette bulunmalarına rağmen önlem alınmamasından yakınıyor.

Esnaf işlerin aksamasından şikayetçi

Cumhuriyet Meydanı 'ndaki çalışmaların başladığı ilk günden beri yağmurlu havalarda sokak ve caddelerin bataklığa dönüştüğünü söyleyen vatandaşlar kadar çevredeki esnaf da işlerinin aksamasından şikayetçi. Meydandaki çalışmaların uzun sürmesi nedeniyle her geçen gün müşteri kaybına uğrayan esnaf, en azından vatandaşların rahatlıkla dolaşabilecekleri alanların yapılmasını istedi. CHP Esenler İlçe Başkanı şžuayip Vardar ise “Belediye başkanını arayarak vatandaşın perişan olduğunu söyledim. Ancak başkan abartılacak bir şey olmadığını söyleyerek konuyu geçiştirdi. çocuklar her gün ölüm tehlikesi altında okullarına gidiyorlar. Yolun ortasında dev çukurlar var ve çevresinde bir güvenlik önlemi dahi yok. Neden bu çalışma yazın başlatılmadı, neden çocuklarımıza önem verilmiyor. Bir öğrenci o çukura düşüp yaşamını yitirsi bunun hesabını kim verecek ” dedi.

Arif Taşkın / VATAN


Geri Dön