28 / 04 / 2024

Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Rize'nin Derepazarı ilçesinde hayata geçirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Derepazarı Belediyesi ile yüklenici firma Helmann arasında imza töreni gerçekleştirildi. Söz konusu proje Eriklimanı Mahallesi'nde yükselecek.



Rize'nin Derepazarı ilçesinde başlatılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Derepazarı Belediyesi ile yüklenici firma Helmann arasında imza töreni yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Derepazarı Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada belediyede gerçekleştirilen törende, Eriklimanı Mahallesi'nde yükselecek, konut, villa ve iş yerlerinden oluşan 1800'e yakın bağımsız bölümün bulunduğu söz konusu proje için imzalar atıldı.

Yine verilen detaylara göre Belediye Başkanı Selim Metin, törende gerçekleştirdiği konuşmada, senelerdir hak sahipleri ve vatandaşların beklediği projenin hayata geçmesi için sona yaklaştıklarını kaydederek Eriklimanı'nda adeta yeni bir ilçe kuracaklarını belirtti.

Paylaşılan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzasıyla bölgenin resmi olarak dönüşüm ve proje geliştirme alanı ilan edildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Metin şöyle konuştu: "Artık top bizde. Biz de anlaşmalara başladık. Bu işi hızlı bir biçimde hayata geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Söz konusu bölgede 500'e yakın konut bulunuyor ve hak sahipleri dönüşüm için de çok istekli. Artı arsalar var içinde. Sosyal tesisleriyle, camisiyle, kültür merkeziyle, spor salonuyla, park ve bahçeleriyle çok güzel bir proje yapacağız. Bu projenin detayları üzerinde Helmann şirketimizle çalışıyoruz. En kısa zamanda temeli atmayı planlıyoruz. İmzalarımızı attık, bundan sonra süreci hızlandırıyoruz." 

Karadeniz in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

30 YILDIR HAYAL EDİLEN BİR PROJE

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul alanında geliştirdikleri çevreci ve kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördüklerine değinerek, "Daha önceki projelerimizde yakalamış olduğumuz başarımızı ve sektörün çok üzerinde olan memnuniyet oranını burada artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Açıklamasında doğaya ve insana saygılı konut üretmeyi öncelik olarak benimsediklerine değinen Özgün, şunları dile getirdi: "Son senelerde yoğunlaşmış olduğumuz konut ve arsa üretimi ile parselasyon uygulamaları konusunda kurumsal ve kazançlı projeler yapıyoruz. Şimdi de Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul şirketi olarak kentsel dönüşüm projelerinde ismimizi tüm Türkiye'ye duyuruyoruz. Tam 30 senedir hayal edilen bir projeye imza atmaktan gurur duyuyoruz. Proje dahilinde 1662 tanesi konut olmak üzere toplamda 1800'e yakın bağımsız bölüm yapacağız. 4 farklı adada 1 oda 1 salondan, 3 oda 1 salona kadar farklı büyüklüklerdeki konutlar ile villa ve ticari ünitelerden meydana gelen projemizin toplam 147 bin 210 metrekare inşaat alanı bulunuyor."

Özgün ayrıca farklı etaplar halinde gerçekleştirilecek projenin inşaatına kısa zamanda başlamak istediklerine değinerek, "Bu kapsamda belediyemizden hak sahipleri ile son anlaşmalarını tamamlamasını bekliyoruz. Anlaşmaların tamamlanması, hak sahipleriyle sürecin eksiksiz yürütülmesinden sonra proje uygulamaya geçecektir. Maddi değeri çok yüksek olan bu projemiz Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi. Ülkemizde de sayılı projeler arasında bulunuyor. Alnımızın akıyla bu projeyi hayata geçireceğimize ve burada başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı sayesinde son dönemde ilginin arttığı Rize'nin gelişiminin hızlandığını kaydeden Özgün, şöyle konuştu: "Trabzon'a yönelik yabancı yatırımcı ilgisinin projeyle Rize bölgesinde de gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son ziyaretinde bölgedeki yatırımlara ilişkin açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Rize'ye 64 milyar TL'lik yatırım yapıldığını açıklamıştı. Bu açıklamalar ve yatırımlar özel sektörün de ilgisini çekiyor. Bizim projemiz de çok yüksek getirili, yatırımcısına kazandıran, yerli ve yabancı yatırımcıyı cezbeden bir proje olarak ön plana çıkacak."

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 13 gayrimenkul!

TOKİ'den bu ile 99 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi 11 Aralık'ta!


Geri Dön