27 / 04 / 2024

Rize Güneysu yol yapım ihalesi 152.6 milyon TL ile Fora inşaat'a verildi!

Rize Güneysu yol yapım ihalesi 152.6 milyon TL ile Fora inşaat'a verildi!

Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra, Güneysu’ya yol yapımı için de ihale yapıldı. 152.6 milyonluk ihaleyi Fora İnşaat'ın aldığı öğrenildi...



Koronavirüs salgını tüm dünyayla birlikte Türkiye'yi de etkisi altına aldı. 26 Mart'ta maskeli görevliler tarafından yapılan ve tepkiler alan Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra 27 Mart'ta, Rize Güneysu için 152.6 milyon TL'lik yol ihalesi gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; ihale 21b usulüne göre gerçekleştirildi. Bu maddeye dayanılarak ihale duyurusu yapılmadı. 6 firma özel olarak ihaleye davet edildi.

Trabzon'daki Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan ihalede 3 firma teklif verdi. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık sonunda ihale Fora İnşaat'a verildi.

İhalenin sözleşmesi 3 Nisan'da imzalandı. Sözleşmeye göre, yol inşaat çalışmaları koronavirüs kısıtlamalarından etkilelenmeden dün itibarıyla başlatıldı. İnşaatın tamamlanma tarihi olarak 1 Haziran 2022 öngörüldü. 

“İyidere-Çayeli Ayrımı Güneysu İY, Güneysu-Başköy Yolu, ARS Merkez Mahallesi Yolu, ARS  ve Güneysu Ortaköy İY, ARS Toprak İşleri, Sanayi Yapıları, Köprü İşleri, Üstyapı ve Çeşitli İşler” başlıklı ihale, Fora İnşaat'ın bölgede son 6 ayda kazandığı ikinci ihale.

Fora İnşaat, 22 Kasım'da yapılan Rize Çayeli- Kaptanpaşa yolu ihalesini 127.6 milyon TL ile 21b usulüyle almıştı.

İcradan ev almak mantıklı mı?


Geri Dön