30 / 04 / 2024

Rize Tophane'de etüt merkezi açıldı!

Rize Tophane'de etüt merkezi açıldı!

Rize Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün katkı ve desteği ile Tophane mahallesinde “Etüt merkezi” açılışı yapıldı.



Açılışa Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Mahalle Muhtarı Abdurrahman Koçali, AK Parti İl ve İlçe Teşkilat mensupları, Mahalle Muhtarları ve Mahalleli katıldı.


Etüt Merkezinin Açılışı, Mahalle Muhtarı Abdurrahman Koçali ‘nin yaptığı teşekkür konuşması ile başladı. Merkez, 10 Adet Bilgisayar, 8 Serbest çalışma alanı ve 1’i Öğretmen 19kişi kapasiteli derslikle mahalleliye hizmet verecek.


VALİ YAZICI İKAMETGAHIMI BURAYA ALDIRDIM…


Açılış koşmalarında Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Bugünden itibaren Tophane Mahallesine ikametgahımı aldırmış bulunmaktayım. İstiklal İlk ve Orta Öğretim okulunun bir velisi olarak karşınızdayım. Bu nedenle şahsım ayda bir veya iki kez okula geleceğim. İnşaallah hep birlikte Okulumuzla ve sizlerle birlikte çeşitli aktiviteler düzenleyeceğiz. Dolayısıyla Rize Belediyemiz tarafından Tophane mahallemizde böyle bir merkezin kazandırılması yapacak olduğumuz aktiviteler içinde aynı zamanda güzel bir mekan olmuştur. Bu çalışmadan ötürü Rize Belediyemizi ve Mahalle muhtarımızı tebrik ediyorum" dedi.


MİLLETVEKİLİ KARAL DAHA GÜZEL FAALİYETLER SÜRDÜRECEĞİZ….


Rize Milletvekili Hasan Karal ise konuşmasında: “Değerli Muhtarımızın talepleri çok yerinde taleplerdir. İnanıyorum ki Belediyemizin başlatmış olduğu bu çalışmalarla gerek gençlerimize yönelik gerekse yeni köy mahallemizden başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile Tophane mahallemizi daha güzel bir görünüme kavuşturacağız. Tabi ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan günler. Daha çok hizmetin gelebilmesi ve daha güzel faaliyetlerin sürdürülebilmesi için istikrarı tekrar sağlamak zorundayız. İnanıyorum ki ülkemiz çok kısa süre içerisinde kaybetmiş olduğu bu istikrarı yeniden yakalayacaktır. Rize Belediyemizi yapmış oldukları bu anlamlı çalışmanın Rize mize Tophane mahallesine hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


BAŞKAN KASAP ETÜT MERKEZİMİZ RİZE DE BİR İLK…


Açılışta Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: "Tophane mahallesi eskiden günümüze artık örnek gösterilebilecek mahallelerimizden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Muhtarımız bize çocuklarımızın böyle bir ihtiyacı olduğunu söylediği anda bizlerde buna kayıtsız kalmamız söz konusu değildi ve Rize Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Tabi ki buranın yapılmasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz gibi bir çok paydaşlarımızın da desteğini gördük. Tophane mahallemizde çocuklarımız için hazırlamış olduğumuz bu Etüt Merkezimiz Rize'de bir ilk olarak bilinse de bununla sınırlı kalmayıp diğer mahallelerimizde de bunun gibi çalışmalar gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilebilir. Böylece çocuklarımıza çalışma alanları oluşturarak Eğitimlerine katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu çalışmaları Rize'nin diğer paydaşları ile beraber hep birlikte yapacağız. Bundan sonra burası her yaşta gençlerimize hizmet verecektir. Oluşturduğumuz olduğumuz Etüt Merkezimizde bir eğitimci ve görevli olacaktır. Mahallelerimiz de yer sorunu çözüldükten sonra Rize Belediyesi olarak biz bu gibi çalışmalara her zaman destekçiyiz" dedi.


Yenigün Doğdu Gazetesi


Geri Dön