28 / 04 / 2024

Rize'de 5 yıldızlı otelin temeli bu yıl içinde atılacak!

Rize'de 5 yıldızlı otelin temeli bu yıl içinde atılacak!

RTSO'nun Mart ayı meclis toplantısında kentin yatırımları konuşuldu. RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, 5 yıldızlı otel için önümüzdeki aylarda temel atılacağını, lojistik üs merkezi projesinde sona gelindiğini açıkladı.



Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın (RTSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. RTSO Akademik Danışmanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa tarafından Türkiye Ekonomisi hakkında sunum gerçekleştirildiği toplantıda; RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize'de yapılmakta olan yatırımlardan olan Rize Havalimanı, çek karnelerinde kare kod uygulaması hakkında meclis üyelerine yönelik bilgi paylaşımında bulundu. 



Toplantıda, Çek Karnelerinde Kare Kod uygulamasına geçileceği bilgisini veren RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin sunduğu proje ile Maliye Bakanlığının faaliyete geçireceği Çek Karnelerinde Kare Kod uygulaması ile çek sahibinin ticari karnesinin görülebileceğini belirtti. 

Karamehmetoğlu, Rize'deki yatırımlar konusunda meclis üyelerini bilgilendirdiği konuşmasında ise, İyidere'de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi için 4 projelendirme aşamasında sona gelindiğini belirterek, projenin yakın zamanda Ulaştırma Bakanlığına devredileceğini ve çalışmaların başlatılacağını ifade etti. 



Pazar ilçesinde yapılacak olan Rize Havalimanında yaklaşık 100 Milyon Ton civarı taş kullanılacağını ve deniz suyuna uyumlu olması gereken bu taşların temini için uygun taş ocağı araştırmalarının devam ettiğini kaydeden Karamehmetoğlu, Ovit Yolu projesi hakkında ise Kırık Tüneli'nin de yer teslimi yapıldığını ve projenin planlanan şekilde devam ettiğini ifade etti. 



Rize Organize Sanayi Bölgesindeki yer tahsislerinin Bakanlık tarafından onaylandığı bilgisini veren Karamehmetoğlu,  firmaların fabrika inşaatlarına başlayacaklarını söyledi. Beş yıldızlı otel projesi dosyasının Maliye Bakanlığı'nda olduğunu belirten Karamehmetoğlu, önümüzdeki aylarda temel atma töreni ile bu projenin de başlayacağı müjdesini verdi. Beş yıldızlı otel projesinin ilimiz turizm sektöründe öncü proje olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, bu proje sayesinde ilimizin turizm vizyonunun farkı bir boyut kazanacağına inandığını belirtti. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön