29 / 04 / 2024

Ofton İnşaat, konuta ve otele 5 yıl içinde 2 milyar yatıracak

Ofton İnşaat, konuta ve otele 5 yıl içinde 2 milyar yatıracak

Bomonti, Kurtuluş, Dolapdere ve Taksim'de kentsel dönüşüme öncülük eden Ofton, 5 yıl içinde ofis, konut ve şehir oteli projelerine 2 milyar lira yatıracak



 Ofton, konuta ve otele 2 milyar yatıracak

Bomonti, Kurtuluş, Dolapdere ve Taksim'de kentsel dönüşüme öncülük eden Ofton, 5 yıl içinde ofis, konut ve şehir oteli projelerine 2 milyar lira yatıracak. Bomonti, Kurtuluş, Dolapdere ve Taksim'de kentsel dönüşüme öncülük eden Ofton, 5 yıl içinde ofis, konut ve şehir oteli projelerine 2 milyar lira yatıracak

Bomonti'de Elysium Fantastic projeni tamamlayan, Taksim'deki Rixos Elysium Suits projesini ay sonunda hizmete açacak olan Ofton İnşaat, bir yandan konut projelerindeki iddiasını korurken, diğer yandan da şehir otelciliğine odaklanacak. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, İstanbul'un merkezi noktalarında 5 yıl içinde 2 milyar liralık ofis, konut ve şehir oteli yatırımını hayata geçireceklerini kaydetti. Taksim'de Ofton Plaza ve Ofton Residence inşaatlarına devam eden Ofton'un önümüzdeki dönemde start vereceği projeler arasında 140 ünitelik Kandilli Konakları, Piyalepaşa'da 230 odalı 4 yıldızlı otel ve kongre merkezi, yine Piyalepaşa'da 6 bin 500 metrekarelik Ofton Net Plaza, Bomonti'de 400 dairelik konut projesi ile Ortaköy'de Ayios Fokas Rum Ortadoks Kilisesi'nin karşı çaprazında 15 dairelik butik rezidans projesi bulunuyor. İsmail Hakkı Altun, İstanbul Avrupa Yakası'nda 1.000 konut ve Levent'te rezidans olmak üzere iki proje üzerine de çalıştıklarını açıkladı.

BOMONTİ'YE YENİ PROJE GELİYOR

Bomonti'de ilk olarak Elysium Residence projesini gerçekleştirdiklerini, son olarak da 346 daireden oluşan Elysium Fantastic projesini tamamlayarak haziran itibarıyla teslimlere başlatdıklarını anlatan Altun burada kalan az sayıdaki dairenin metrekaresi 4 bin- 5 bin dolar aralığından satışının devam ettiğini kaydetti. Bomonti'de 5-6 ay önce yeni bir arsa daha satın aldıklarını açıklayan Altun, bu arazi üzerinde 300- 400 konutluk bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıkları bilgisini verdi.

Kandilli'ye 144 konak yapacak

Kandilli'de 30 dönüm arsa üzerinde 50- 60 milyon TL'lik bir yatırımla 144 konaklık bir proje gerçekleştireceklerini söyleyen Altun, projenin inşaatına ve satışlarına 1.5 ay içinde başlamayı planladıklarını anlattı. Altun, Boğaziçi İmar Yasası gereği projenin yüzde 85'ini yeşil alana ayıracakları bilgisini vererek, 'Projede konaklarr 3 kat ve bodrum katlardan oluşacak. Yeşilin bol olacağı Kandilli projemizde meyve ağaçlarının bulunduğu bahçeler yer alacak' dedi.

'Ofton turizmle de anılacak'

Ofton'un inşaatın yanı sıra bundan sonra turizmle de anılacağını ifade eden Altun, Taksim'de Rixos tarafından işletilecek Rixos Elysium Suits projesinin bu ay sonunda hizmete gireceğini açıkladı. Altun Piyalepaşa'da kendilerine ait arsa üzerine ikinci otel yatırımını gerçekleştireceklerini belirterek, '4 yıldızlı 230 adalı bir otel ve kongre merkezi olacak. İstanbul ve Anadolu'da şehir oteli yatırımlarına devam edeceğiz. Kendi otel markamızı yaratmayı planlıyoruz' dedi.

Ortaköy'e butik residence

Ortaköy'de butik bir residence projesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Altun, 15 rezidanstan oluşan projeye 1 ay içinde başlamayı planladıklarını kaydetti. Altun 'Ortaköy'de Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi'nin çaprazındaki Rum Vakfı'na ait 3. sınıf tarihi yapıyı restore edeceğiz. Yanına yapacağımız yeni bina ile burada 15 dairelik bir residece yapmış olacağız' dedi.
Sabah


Geri Dön