14 / 05 / 2024

Rize'de selzedeler için 14 dönüm arsa TOKİ'ye devredildi

Rize'de selzedeler için 14 dönüm arsa TOKİ'ye devredildi

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gündoğdu  beldesinde geçen ağustostaki sel ve heyelanlar nedeniyle zarar görenlere,  hasarlarının tamamını giderecek kaynağı aktardıklarını bildirdi



Hacımüftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezine bağlı  Gündoğdu beldesinde 26 Ağustosta etkili olan yağış sonrası meydana gelen sel ve  heyelanlarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise kaybolduğunu  anımsattı.

Sel ve heyelanların beldede çok büyük maddi hasara neden olduğunu  hatırlatan Hacımüftüoğlu, 'Heyelan sonrasında ilk etapta 1 milyon 750 bin lira  gönderilmişti. Daha sonra Başbakanlık Acil Durum Başkanlığından afetzedelere  verilmek üzere 5 milyon lira ödenek çıkarıldı. Bunu da beldede tarım arazisi  zarar gören, toprağı kayıp çay mahsulü alamayan, iş yeri zarar gören bine yakın
 kişiye verdik. Böylece sel ve heyelanlar nedeniyle zarar görenlere aşağı yukarı  hasarlarının tamamını giderecek kaynağı aktardık' dedi. Ödemelerin yapılmasıyla beldede belirli oranda yaraların sarıldığını  belirten Hacımüftüoğlu, şöyle devam etti:

'Bunun dışında beldede evi zarar görenler için 14 bin 100 metrekare  arsayı satın alarak TOKİ"ye devrettik. İnşaatların yapımına başlandı. Gelecek yıl  yaz aylarında hak sahiplerine evlerini teslim etmeyi planlıyoruz. Bu afetteki  uygulama kadar hızlı başka bir uygulama belki de yoktur. Vatandaşların, sudan  yatacak yere kadar tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.'   Hacımüftüoğlu, sel ve heyelanlarda tahrip olan belde ile Veliköy  arasındaki yolda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, 'Yol Veliköy"e kadar  en iyi şekilde yapılacak. Bir yıl içinde yarararı yüzde 90 sarılmış bir bölge  olacak' dedi.
AA


Geri Dön