06 / 05 / 2024

Rize'de temeli olmayan eve bina yapıldı!

Rize'de temeli olmayan eve bina yapıldı!

Rizede bir müteahhit temeli olmayan evinin üstüne tam 8 katlı temelsiz apartman dikti. Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, bir ay önce denetime gittiği Kavaklı Mahallesi Fulya Sokak üzerinde 8 katlı karkas halde bir bina olduğunu fark etti



 Yapı Kontrol ekiplerince yapılan incelemede, Fevzi Özçelike ait binanın kaçak olduğu ve eski bir evin üzerine temel kazılmadan inşa edildiği belirledi. Sahibine 155 bin lira para cezası uygulanan binanın, ilk etapta son iki katı için yıkım kararı çıkarıldı.  Kararı uygulamak için bu sabah bölgeye gelen ekipler, Fevzi Özçelik ile eşi Bahriye Özçelikin direnişi ile karşılaştı. Ekiplerle tartışan ve katları yıktırmayacağını belirten Bahriye Özçelik, polis ve zabıta görevlileri tarafından binadan uzaklaştırıldı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine 112 Acil servis ekipleri çağrıldı.

Sağlam diye çok direndi

Sağlık ekipleri müdahale ettikleri kadının tansiyonunun yükseldiğini ve hastaneye götürülmesi gerektiğini belirtti. Ancak Bahriye Özçelik, hastaneye gitmeye ikna edilemedi. Kadın bina önünde bekleyişini sürdürürken, arka taraftan binaya giren ekipler, fark ettirmeden yıkım için çalışmalara başladı. Bahriye Özçelik, binayı oğlunun yaptırdığını belirterek Tek katlı evimizi 1950li yıllarda yapmıştık. Geçen yıl da o binanın üzerine 8 kat çıktık. İzin işlerini ben bilmem. Ben bir imza dahi atamam. Ustalar yaptı. Evimi kesinlikle yıktırmam dedi. Temeli olmayan binanın sağlam olup olmadığı sorusuna Özçelik, Evim elbette sağlamdır, ustalar yaptı cevabını verdi.
Vatan


Geri Dön