28 / 04 / 2024

Roma'daki Villa Aurora 2022'de satışa sunulacak!

Roma'daki Villa Aurora 2022'de satışa sunulacak!

İtalya'nın başkenti Roma'da gelecek sene satışa sunulacak olan konut şimdiden "dünyanın en pahalı evi" şeklinde tarihe geçmeye hazırlanıyor. Açık artırma usulüyle Ocak'ta satışa çıkarılacak olan yapının bedeli 471 milyon Euro olarak belirlendi. 



İtalya'nın başkenti Roma'da gelecek sene satışa sunulacak olan konut şimdiden "dünyanın en pahalı evi" şeklinde tarihe geçmeye hazırlanıyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçmişte Arap şeyhlerinden Bill Gates'e birçok insanın satın almak istediği konutta çok değerli ayrıntılar mevcut. 

Yüzme havuzu ve nefes kesici bir manzarası da bulunmayan veya çok geniş bir arazide konumlayan bu konut dünyanın en pahalı evi olacak. 

16’ncı yüzyılda inşa edilen ve Roma’da yer alan bir malikane gelecek sene satışa sunulacak. Açık artırma usulüyle Ocak'ta satışa çıkarılacak olan yapının bedeli 471 milyon Euro olarak belirlendi. 

Roma daki Villa Aurora 2022 de satışa sunulacak!

Ancak dışarıdan bakınca hiçbir özelliği bulunmuyormuş gibi görünen bu yapının içinde pek çok sanatçının eseri yer alıyor. Bunlardan en önemlisi ise ünlü sanatçı Caravaggio tarafından konutun birinci katına çizilen bir fresk.

Konutun sahibi Prenses Rita Boncompagni, konutun detaylarını paylaşırken, “Şöyle diyelim, aslında bir Caravaggio satın almışken eviniz de oluyor” ifadelerini kulandı. Caravaggio’nun bitirdiği tavan çiziminde Jüpiter, Neptün ve Plüto resmediliyor. Konutun girişinde Michelangelo tarafından yapıldığı tahmin edilen Pan heykeli ve koridorlarında barok sanatçı Guercino’nun eserleri ve çizimleri bulunuyor. 

BILL GATES BİLE ALMAYA ÇALIŞMIŞ

Eşi Prens Nicolo Boncompagni Ludovisi’nin ölümünün ardından konuta sahip çıkan 71 yaşındaki Prenses, “Umarım bu evi benim kadar sevecek biri satın alır. Eşim bu evle ilgili olarak ‘kaç odası olduğunu saymıyoruz. En az 50 odası vardır” diye konuştu. 

1570'te inşa edilen bina daha sonra bir kardinale satıldı. Kardinal de 1597 tarihinde Caravaggio’ya para vererek çizim yaptırdı. Bundan 20 sene sonra ise Ludovisiler tarafından yapı satın alındı.

Roma daki Villa Aurora 2022 de satışa sunulacak!

Konutu geçmiş yıllarda Bill Gates ve Arap şeyhlerinin de satın almak istediğine vurgu yapan Prenses, “Ben evin müze olmasını istiyordum fakat sürekli dava açılıyordu ve en sonunda mahkeme evin satılmasına karar kıldı” açıklamasında bulundu. İtalyan hükümeti de konuta tedbir koydu, eğer açık artırmadaki nihai sonucu ödeyebilen biri olursa; evi satın almaya da hak kazanacak.

Eğer planlandığı gibi kıyasıya bir açık artırma süreci sonunda satışı yapılırsa Villa Aurora dünyanın en pahalı konutu olacak. Şu an dünyanın en pahalı konutu 2017 yılında 361 milyon dolara Hong Kong’ta satışı yapılan 8 katlı bir yapı. Bina iPhone üreten bir iş insanı tarafından satın alındı ve binada yaşamaya başladı.

Hindistan Mumbai'de milyarder iş insanı Mukesh Ambani’nin sıfırdan inşa ettiği 27 katlı binanın ise en pahalı konut olduğu düşünülüyor. Hiçbir zaman el değiştirmeyen konutun inşası için 1 ile 2 milyar dolar harcama yapıldığı öngörülüyor.

İngiltere'nin en küçük evi satılıyor!


Geri Dön