30 / 04 / 2024

Romanya, Azerbaycan ve Gürcistan doğalgaz terminali inşa edecek

Romanya, Azerbaycan ve Gürcistan doğalgaz terminali inşa edecek

Romanya, Azerbaycan ve Gürcistan, Karadeniz kıyısında 2 adet sıvılaştırılmış doğal gaz terminali kurmak için anlaşma imzaladı



Romanya, Azerbaycan ve Gürcistan, Avrupa'ya doğal gaz akışını sağlamak üzere Karadeniz kıyısında 2 adet sıvılaştırılmış doğal gaz terminali kurmak için anlaşma imzaladı.

Romanya Ekonomi Bakanı Adriean Videanu yaptığı açıklamada, Nabucco Projesi'nin tamamlayıcısı olması planlanan AGRI Projesinin (Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya Bağlantısı) Romanya için öncelikli olduğunu söyledi.

Videanu, proje ile Azerbaycan doğal gazının Gürcistan ve Romanya üzerinden Batı Avrupa'ya gönderilmesinin hedeflendiğini belirterek, bu amaçla biri Romanya, diğeri ise Gürcistan'da olmak üzere Karadeniz Kıyısında iki adet likid gaz terminali kurulacağını ifade etti.

Adriean Videanu, gelecek aylarda Bükreş'te proje kapsamında fizibilite çalışmaları yapacak bir şirket kurulacağını da sözlerine ekledi.

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ise projenin imzalayan üç ülke için olduğu kadar Avrupa Birliği içinde önemli olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 2-4 milyar avroya mal olması planlanan terminallerin 7 milyar metre küp sıvılaştırılmış doğal gaz kapasitesine sahip olacağı belirtiliyor.
AA


Geri Dön