29 / 04 / 2024

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.



Türk firmalar Durmazlar ve Bozankaya'nın katıldığı tramvay tedarik ihalesinin kazananı Ukraynalı Tatra-Yug şirketi oldu.

Türk şirketleri, son dönemde Doğu Avrupa'da tramvay tedarikinde dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; bu ülkelerden en fazla öne çıkanı Romanya oldu. Başkent Bükreş dahil bir çok şehirde ihaleye katılan ve kazanan Türk şirketleri genelde birbirleriyle yarışa giriyor. Bu ihalelerden biri de Romanya'nın Craiova şehrinde yapılan 17 araçlık projeydi. Fakat bu kez ihalede Türk şirketler birbirlerine rakip olurken, ihaleyi Ukraynalı Tatra-Yug şirketi aldı. Son dönemde Mısır dahil Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da aldığı ihalelerle öne çıkan tramvay üreticisi Tatra-Yug, Craiova kentinin ihtiyacı olan 25 metrelik tramvay araçlarını yapacak. Her biri 1,7 milyon olan araçların toplam maliyeti ise 29 milyon euro olarak belirlendi.

BÜKREŞ VE TİMİŞOARA'YI KAZANMIŞLARDI

Ukraynalı şirketin aldığı ihalenin favorileri ise Türk firmalar Durmazlar ve Bozankaya'ydı. Durmazlar, 2018'deki Bükreş için açılan 100 araçlık ihaleyi 180 milyon euroya almıştı. Bozankaya ise araçları tasarlayan ve üreten Bozankaya ise Timişoara şehrinin açtığı 16 araçlık tramvay ihalesini 33 milyon euroya üstlenmişti.


Geri Dön