29 / 04 / 2024

Rönesans Gayrimenkul, İzmir Optimum'u 29 Ekim'de bitiriyor!

Rönesans Gayrimenkul, İzmir Optimum'u 29 Ekim'de bitiriyor!

Optimum adlı AVM zincirinin sayısını artıracak olan Rönesans Gayrimenkul, İzmir'de devam eden projeyi 29 Ekim'de bitirecek. şžirket, Kahramanmaraş ve Samsun'daki Optimum AVM'leri ise gelecek yılın 29 Ekim'ine yetiştirecek...



TÜRKİYE   genelinde 7 ayrı alışveriş merkezi (AVM) kurarak işletmeye açan Rönesans Gayrimenkul, 3 yeni açılışa daha hazırlanıyor. Optimum adıyla kurulan AVM'lerin ilki bu yıl 29 Ekim'de İzmir'de, diğer ikisi ise yine 29 Ekim'de ancak bir yıl sonra Samsun ve Kahramanmaraş'ta açılacak. Samsun Optimum'un perakende sektörüne tanıtımı nedeniyle düzenlenen ve Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu üyeleri Murat Özgümüş ve Önder Sürenkök ile Jones Lang LaSallle Türkiye Başkanı Avi Alkaş'ın da katıldığı toplantıda verilen bilgiye göre Samsun'daki proje bölgenin en büyük AVM'si olacak.

YABANCILAR YAPAMADI

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında düzenlenen ihalede Meinl Group tarafından kazanılan ve yapımına başlanamayan AVM projesini satın alarak temel attıklarını anlatan Murat Özgümüş, Samsun Optimum'u 29 Ekim 2012'ye yetiştireceklerini söyledi.

2 bin 500   kişi çalışacak

Samsun Optimum toplam 65 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. 180 mağazanın bulunacağı AVM'de 1.600 araç kapasiteli otoparkın yanı sıra bölgenin ilk   elektromarketi yer alacak. şžehir merkezine 2.5 km uzaklıktaki AVM'de 160 odalı 5 yıldızlı otel bulunacak. 250 milyon TL'yi bulması beklenen yatırım bittiğinde 2 bin 500 kişiye iş imkanı yaratması bekleniyor.

İSTANBUL TOWER'LA KOZYATAĞI'NA OFİS

Rönesans'ın aynı tarihte açılışını yapmayı planladığı Kahramanmaraş Optimum ise 55 bin metrekare alana kurulacak. şžehrin ilk AVM'si olma özelliği taşıyacak Kahramanmaraş Optimum ise 140 milyon TL'ye mal olacak. Rönesans'ın plan aşamasında bulunan projeleri arasında Rönesans Towers da bulunuyor. şžirket, Ataşehir'in finans merkezi olması nedeniyle bu bölgede ihtiyaç duyulan ofis talebine yanıt vermeyi hedefliyor.
Akşam


Geri Dön