02 / 05 / 2024

Rönesans GY, Optimum Outlet'in 4. halkasını İzmir'de açıyor!

Rönesans GY, Optimum Outlet'in 4. halkasını İzmir'de açıyor!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım ile markalaşan Optimum Outlet alışveriş merkezleri Ankara, İstanbul ve Adana'dan sonra 4. halkasını bugün İzmir'de açıyor



Açılış öncesi basın toplantısı düzenleyen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 140 bin metrekare alana kurulu olan Optimum Outlet İzmir’in 150 milyon dolar yatırımla gerçekleştirildiğini söyledi. İzmir’deki yatırımlarının bununla sınırlı olmadığını Avrupa’daki yatırımcıların radarındaki İzmir’e önümüzdeki süreçte yarım milyar dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Ilıcak, İzmir’e toplamda 650 milyon dolarlık yatırım yapacaklarım açıkladı.

Bayraklı’da Tekfen ile birlikte 250 bin metrekare alan üzerinde alışveriş merkezi ve üzerinde konutların yer alacağı bir projeye bu yıl başlayacaklarını anlatan Ilıcak, “Bu projemiz 2014 yılında tamamlanacak. Yine İzmir’in Turan bölgesinde yine 250 bin metrekare alan üzerinde bir projeyi de 2015 yılında hayata geçireceğiz. İzmir’e toplam 650 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bunun 150 milyon dolarlık kısmını gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte yarım milyar dolarlık yatırım daha yapacağız.

İnşaat rekor sürede bitti
Dört yıllık uğraşlar sonucunda Optimum Outlet alışveriş merkezini açmayı başardıklarını anlatan Ilıcak, bu alışveriş merkezinde 2 bin 300 kişinin iş sahibi olduğunu bildirdi. Ilıcak, inşaatının 14 ay gibi kendileri için rekor düzeyde bir hızla tamamlandığını hatırlatarak, “İnşaattaki dur kalklarla 4 yılsonunda buralara geldik. İnşaatımızda bin kişi çalıştı. Tamamen İzmir’e özel bir konsept” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 300 alışveriş merkezi bulunduğunu belirten Ilıcak, bunun 250 tanesinin yıpranmış ve ömrünü doldurmuş olduğuna dikkat çekti. Ilıcak, bu stokun elden geçmesi gerektiğini vurguladı.

Basın toplantısında konuşan Jones Lang Lasalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Optimum Outlet İzmir’in yüzde 100 kiralanarak açıldığını söyledi. Alkaş, “Optimum Outlet alışveriş merkezlerinin halkalar şeklinde değişik şehirlerde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz” dedi.

Dünya


Geri Dön