30 / 04 / 2024

Rönesans Holding İller Bankası'na Finans Merkezi'nden bir bina alacak!

Rönesans Holding İller Bankası'na Finans Merkezi'nden bir bina alacak!

Kartal'daki 42 dönüm arsasını Rönesans Holding'e veren İller Bankası, karşılığında 1500 kişilik cami, 255 milyon TL ve İstanbul Finans Merkezi'nde bir bina alacak. Rönesans Holding, karşılığında bin 500 kişilik cami yapacak..



İstanbul Kartal'daki 42 dönüm arsasını Rönesans Holding'e veren İller Bankası, karşılığında cami, para ve bina alacak. Buna göre Kartal'daki araziye gelir getirici proje yapacak olan Rönesans Holding, karşılığında bin 500 kişilik cami yapacak. İller Bankası'na ayrıca 255 milyon TL hasılat geliri ödeyecek olan şirket, banka için İstanbul Finans Merkezi'nde bir bina inşa edecek. Banka bunun için finans merkezinde 10 dönümlük arazi satın aldı. Banka, bunun yanında Rönesans Holding'e Kartal'a 1500 kişilik cami de yaptıracak. İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, 255 milyon TL'lik idare payına cami ve bölge müdürlüğü arazisini de dahil ettiklerinde, 290 milyon TL'lik getiri elde etmiş olacaklarını söyledi. 


Sırada Tarabya, Kartal ve Tuzla arazileri var 

Karaman, İstanbul'da başka arazileri de olduğuna dikkat çekerek, "Tarabya'daki 25 dönümlük arazimizi de yıl sonuna kadar ihale edeceğiz. Yine Kartal'da 22 dönümlük başka bir arazimiz daha var. Tuzla'daki 42 dönümlük arazimiz için yeniden ihaleye çıkacağız" dedi. 


Deniz Çiçek/Habertürk Gazetesi


Geri Dön