Genel

Rönesans Holding inşaat sektörüyle birlikte toplumsal projelere de imza atıyor!

Dünyanın 53. büyük müteahhitlik şirketi Rönesans; inşaat, gayrimenkul, enerji ve sağlık yatırımlarının yanı sıra toplumsal projeleriyle de öne çıkıyor. Rönesans Eğitim Vakfı (REV), holdingin eğitim konusundaki hassasiyetinin bir göstergesi.

RÖNESANS Eğitim Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak, eğitimin tüm ülkelerin en hassas olduğu konuların başında geldiğini hatırlatıyor ve Türkiye gibi genç nüfusu yoğun olan ülkelerde en fazla odaklanılan alanın eğitim olması gerektiğine yürekten inandıklarını vurguluyor. Ilıcak, vakıf olarak vizyonlarını ise şu sözlerle özetliyor: "Her yaştan öğrencilere ulaşabildiğimiz tüm projelerimizde hedefimiz, özgüveni yüksek, doğru kararlar alabilen, dünya vatandaşları yetiştirilmesi için elimizden gelen katkıyı sağlamak.

 

Rönesans Holding'in eğitim yatırımlarının en önemlilerinden biri olan ve Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji ise bu eğitim-öğretim döneminde İstanbul Küçükyalı'da 38 milyon TL yatırımla toplam 20 bin metrekarelik alanda faaliyete geçti. Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olan okuldan elde edilen gelir yine eğitime aktarılacak."


Başkent'in dev markası


Dünyanın 53. büyük müteahhitlik şirketi Rönesans, inşaat, gayrimenkul, enerji ve sağlık yatırımlarının yanı sıra toplumsal projeleriyle de öne çıkıyor.


Dr. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında St. Petersburg'da ilk tohumları atılan Rönesans Holding, bugün Türkiye ve dünyanın 16 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veren bir dünya devi. Merkezi Başkent Ankara'da bulunan Rönesans Holding, inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji sağlık ve eğitim ana dallarında faaliyet gösteriyor. 


Rönesans Holding 21. yılında alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı tesisleri, hafif üretim tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, araba ve makine fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor. Türkiye'den Rusya'ya, Nijerya'dan Türkmenistan'a, Katar'dan İsviçre'ye dünyanın üç kıtasında önemli projelere imza atan Rönesans Holding, bugün 37 bin çalışanıyla dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında 53'üncü sırada yer alıyor. 


Eğitime büyük önem veriliyor 


RÖNESANS, Başkent'i devler liginde temsil etmenin gururu ve sorumluluğunu taşırken, başta eğitim alanında olmak üzere toplumsal sorumluluk projeleriyle de ülkemizi bir adım öteye götürmeyi hedefliyor. Türkiye'nin bugününe olduğu kadar yarınına da yatırım yapılması gerekliliğinden yola çıkılarak Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak ve Ilıcak Ailesi'nin düzenli bağışlarıyla 2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı (REV), holdingin eğitim konusundaki hassasiyetinin çarpıcı bir göstergesi. 


Burs sayısı 3 kat artıyor 


Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye karşılıksız burs veren vakfın burs verdiği öğrenci sayısı her yıl üç kat artıyor. 2014 - 2015 eğitim öğretim döneminde ise bin 232 öğrenciye daha burs verilecek. Vakfın faaliyetleri arasında, okul ve idare binaları yapılarak eğitim kurumlarına bağışlanması, kütüphaneler oluşturulması, köy okullarının kitap, kırtasiye ve donanım gereksinimlerinin karşılanması yer alıyor. 


Türkiye'de bir ilki başardı 


Rönesans Holding'in eğitim yatırımlarının en önemlilerinden biri olan ve Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji bu eğitim-öğretim döneminde İstanbul Küçükyalı'da faaliyete geçti. Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki olan okuldan elde edilen gelir eğitime aktarılacak. Okul, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından geliştirilen, dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından Leed Altın Sertifika'yı almaya hak kazanan ilk kolej. 


Geleceği tasarlıyorlar 


Rönesans Eğitim Vakfı aracılığıyla binlerce çocuğun, gencin eğitim hayatına 'dokunan' Rönesans Holding, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek gençlerle tanışmak ve sinerji oluşturmak için üniversite öğrencilerine yönelik proje yarışması düzenledi. "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" sloganıyla hayata geçirilen yarışmaya, üniversitelerin 3. ve 4. sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri, takımlar halinde katılabilecekler. 


Sabah Ek-6